1:a perioden spelad av tre!

Denna hösten har varit den tuffaste tid som jag upplevt under min tid som sportchef för Kristianstad IK sedan jag började år 2005. Från första träningsmatchen mot Oskarshamn till dags datum, har vi inte spelat en enda match med full trupp.

För er som sitter på läktaren och bara vill se KIK vinna så finns det en annan verklighet bakom kulisserna.

Oändligt många möten med Lusth & Rooth angående spelartruppen. Vidare är det ohyggligt många telefonsamtal till spelare, agenter, sjukgymnast, läkare, massör mfl för att kunna ställa ett lag på benen till nästkommande match.
Med tanke på denna skadefyllda höst tycker jag trots att spelet har varit av varierande kvalité , att vi får VG.

Det baserar jag på:
Vi har tagit oss till Allettan, blev tvåa i serien, gjorde över 100 mål, hade bästa pp och Hockeyettans vassaste forward i ”Hasse” (Fredrik Hansson).
Det som har varit mindre bra är defensiven bla boxplay men detta är något vi är fullt medvetna om, vi hade även förra säsongen stora problem med boxplay före jul.

Inför Allettan kommer jag att ta steget upp på läktaren, detta då jag känner att jag tyvärr har tagit stryk (mentalt) av allt jobb i höst med att få ett lag på benen varje vecka. Lusth & Rooth kommer att ta jobbet på isen och i båset. Jag kommer att enbart fokusera på sportchefsjobbet med allt vad det innebär.

Ni som hoppas på förstärkningar… så kommer jag att lösa det på olika sätt under början av Allettan:
•Korttidslån för att öka konkurrensen samt att få in någon rollspelare.
•Självklart letar jag även någon spets men här handlar det om ekonomi, rätt typ av spelare samt att det skall finnas något som passar in på den profilen.

Hoppas ni har fått svar på en del men framförallt att nu börjar allvaret . Så upp med händerna ur byxfickorna och se till att heja fram KIK till nya segrar 2018.

God Jul & Gott Nytt År
//Sportchefen (Jocke Johansson)

Skadade spelare: Hösten-17
Daniel A.   Ledband knä
Sonny K.   Ledband knä/Hjärnskakning
Malte S.    Hjärtmuskelinflammation
Roger O.   Hjärnskakning/Blindtarm
Jocke S.   Inflammation Höft
Jonas H.   Korsband
Marcus S. Höga Infektionsvärde
Krippa L.   Korsband
Plus vanlig feber,förkylningar