2-6-förlust mot Troja men resultatet speglade inte riktigt spelet

Så möttes lagen igen efter mer än ett år och visst blev det en fight att minnas. Full fart och heta känslor både på isen och i båsen. Matchen slutar 2-6 (1-3, 1-1, 0-2) och det var Troja som öppnade bäst.

– Vi fick inte riktigt till det i första perioden, menade tränare Mikael Gath på presskonferensen, vi fick några tidiga mål emot oss. Att vi sen spottade upp oss räckte liksom inte. Troja var bättre än oss idag.

– Det som ledde oss in i matchen idag var våra tidiga mål, säger Trojas tränare Roger Forsberg, samtidigt hade vi ett riktigt bra boxplay i mitten av första som gav energi. Jag vill nog inte påstå att resultatet speglade matchen riktigt. Kristianstad pressade hårt i slutet.

Ja, nog var det så alltid. Troja var piggast i första halvan av matchen. Kristianstad spottade upp sig i andra halvan men det där med powerplay verkar inte riktigt sitta där det ska. Det bjöds på flera riktigt goda chanser men resultatet var magert.

Totalt sett var dagens förlust inget att gnälla över. Troja var effektivare och Kristianstad hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Att Kristianstad idag fick kassera in sin första förlust var på flera sätt helt rättvist. Men djädrar vilken härlig match det va’.

Närmast väntar bortamöte med Mörrum den 17/10. Vi slickar såren tills dess.

Presskonferensen publiceras under kvällen.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se