Allsvenska spelare klara för KIK

Inför seriefinalen hemma mot Huddinge imorgon ansluter William Wikman från Leksand och David Suvanto från Bik Karlskoga.

Suvanto kommer att representera KIK i matcherna mot Huddinge imorgon lördag och mot Vimmerby bort på onsdag. Suvanto som denna säsong spelat i Karlskoga har innan dess hunnit med ett par säsonger i Ryssland och en säsong i Danmark.

– Det är en back med storlek och som har bra skridskoåkning. Jag är glad att vi kunde hitta den här lösningen med Karlskoga, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till Kristianstadsbladet.

Nyförvärv nummer två är forwarden William Wikman från Leksand. Willam är bara 20 år med redan hunnit med representera Leksand i både SHL och i Allsvenskan. Förra säsongen gjorde han t ex. 4 mål i SHL.

– William blir ett bra tillskott till truppen och vi ser till att konkurrensen består, säger sportchef Jocke Johansson sent på fredagskvällen till hemsidan.

Leksands sportchef Leif Karlsson säger följande på Leksands hemsida ”I samråd med William Wikman och hans agent har vi tillsammans kommit fram till den här lösningen att William slutför säsongen i

Kristianstad där han kommer få en mycket bra roll i laget, säger Leif Carlsson. William och hans agent önskar mer speltid och konkurrensen hos oss är stenhård just nu. Den här lösningen blir riktigt bra för William och han kommer att utvecklas mer än vi kan garantera här hos oss, avslutar Leif Carlsson.”

Sportchef Jocke Johansson har arbetet på högtryck för att hitta lösningar på våra skade- och sjukdomsbekymmer.

I nuläget jobbar han på fler lösningar inför avslutningen av säsongen. Deadline för övergångar är den 15 februari.

Imorgon har ni chansen att se de här lirarna live i seriefinalen. Biljetter bokar ni här: https://www.nortic.se/tickets/event/16366

(Bildkällor, Bik Karlskoga och TT)