Arbetsseger med 3-0 mot Nybro!

Kristianstad fick slita hårt, men arbetsinsatsen gav lön för mödan när Oliver Tornerefelt fick hålla nollan!

Fredagens heta drabbning mellan Kristianstad och Nybro öppnade aldrig upp i något rasande tempo, men det var två lag i medgång som kämpade om att ta initiativet.
KIK vårdade puck och matchens första riktiga målchans kom först efter 10 minuter, när Robin Sterner serverade Mikael Johansson, vars avslut strök tätt utanför det högra krysset. Minuten senare skulle det viktiga första målet i matchen komma när Nybrokeepern tappar pucken bak mål och KIKs Johan Lundgren kan servera Victor Laz som enkelt lägger in 1-0 efter 11.17.
Efter 12.30 kan Victor Löfstedt så när utöka till 2-0, men den gången stod målvakten i vägen. Nybro stack upp med ett par vassa lägen, men om inte duktige Oliver Tornerefelt stod i vägen, så lades avsluten utanför. Några ytterligare mål faller inte i den första, ganska ljumma perioden, med jämnt spel utan några större skärmytslingar.

Gästande Nybro öppnar den andra med att etablera en hård press och skapar flera heta kvitteringslägen, men så hittar Victor Löfstedt en out och serverar Mikael Johansson som plötsligt växlar tempo, skrinnar upp och ordnar en målchans där Daniel Håkansson plötsligt står inför en öppen kasse och kan skicka in ett psykologiskt 2-0 mål efter 2.53. Wow.
Nybro fortsätter dock att slita hårt för att skapa kontakt, och KIK får nöja sig med att sticka upp i sporadiska attacker. Efter 12.19 får Nybro chansen att spela Power Play. Bästa läget står dock KIK för när Tobias Dyk hittar Hampus Forsling som drar den klockrent i stolpen, samtidigt som Nybro drar på sig en utvisning. Kristianstad fortsätter med sitt hårda jobb och håller Nybro på utsidan.
2-0 i paus inför sista.

Skulle KIKs starka trend mot Nybro hålla i sig, eller skulle gästerna lyckas vända på steken? I den tredje perioden visar Kristianstad stor moral, håller ihop det synnerligen väl och släpper aldrig till några farliga lägen. Med knappa fyra minuter kvar började Nybro komma upp lite högre i banan, men Tornerefelt i KIK-kassen agerade med stort lugn, samtidigt som övriga jobbade hårt med att stå i skottlinjen och täcka skott. KIK sticker upp i en kontring där Forsling är nära att avgöra definitivt, men Nybro vänder och skapar två lägen där Tornerefelt var stensäker. Med knappt två minuter kvar tog Nybro en Time Out och valde att lyfta ut keepern för att spela 6 mot 5. Kristianstads stabila arbete resulterade till sist i att Mikael Johansson kunde skrinna upp med Johan Lundgren och lägga pucken i mål, där Lundgren säkrade upp precis på mållinjen och tillskrevs 3-0 efter 18.54.

En riktigt arbetsseger för Kristianstad som med kvällens trepoängare endast släppt in sju mål på sex matcher.

Tränare Mikael Gath:
-”Det var bara en line som kom upp i den första perioden, och det var den med ”Hasse”, Laz och Lundgren. Jag hoppades att fler kunde tagit efter detta lite kvickare, då vi behöver bli lite snabbare med pucken emellanåt. Vi fick verkligen jobba för den här segern, Nybro bjöd på bra motstånd. Laget gjorde det ändå bra, och kul att Oliver fick hålla nollan. Det är skönt att ha två stabila målvakter igång”, kommenterade Gath på presskonferensen kort efter slutsignalen.

Med kvällens trepoängare befäster KIK positionen som serieledare i Hockeyettan Södra. Nästa match spelas på onsdag den 10 oktober, då väntar bortamatch uppe i Vimmerby.

Matchstatistik från kvällen hittar Ni här!

Video med KIK-keepern Oliver Tornerefelt efter första nollan;