Bästa starten i Premiären när Tyringe besegrades med tippade 6-0

Med 1 590 betalande på läktaren öppnade Kristianstad årets grundserie på bästa sätt. Med en övertygande seger 6-0 (1-0, 3-0, 2-0) visade Kristianstad var skåpet skulle stå. Mikael Gaths tidiga segertips visade sig stämma på pricken så sådär himla osportsligt var det nog inte ialla fall.

Det digitala matchptotokollet hittar du på stats.swehockey.se

Ser vi till matchbilden var den initialt tämligen jämn. Gästande Tyringe hängde med bra i första perioden. Kristianstads ledningsmål i mitten av första var nästan på väg att kvitteras när gästerna fick en straff. Gistedt stod dock pall och trots att Kristianstad drog på sig tre utvisningar i inledningsperioden stod sig 1-0 till första pausvila.

– Vi fick inte riktigt ut vad vi borde i första perioden, menade tränare Mikael Gath efter slutsignalen men boxplay fungerade riktigt bra. Betydligt bättre än vad det varit under våra träningsmatcher.

I andra perioden tog Kristianstad över totalt. Tyringe var steget efter redan från första nedsläpp.

– Lite synd att göra en summering av vår insats över 60 minuter, log Tyringes tränare Henrik Alfredsson, kan vi inte ta över 20 istället? Faktum är att de första 20 var vi med på ett bra sätt och gör det vi ska sedan dödar vi matchen för oss själva.

– Det gick väldigt bra där i andra, menar Gath, vi får långa anfall och bra tryck. Vid ett byte hade vi faktiskt alla fyra femmorna på igång.

Med 4-0 efter andra perioden var det svårt och tro att Kristianstads skulle tappa. Framför allt med tanke på det stabila och säkra spel som bjöds. Tyringe kom inte heller ifatt.

Kristianstad öppnar Grundserien på bästa sätt. Det bjöds på fartfyllt och kreativt spel. Den här säsongen kan bli riktigt rolig att följa.

Lite smolk i glädjebägaren

I slutet av tredje perioden skadades Roger Ohlsson i samband med en närkamp i Kristianstads försvarszon. Utburen på bår ledsgades han mot läkarvård. Så här i skrivande stund är föhoppningarna att det inte är så allvarligt som det såg ut. Vi återkommer i ärendet.