Dansk landslagsback klar för KIK!

Backen Mathias Röndbjerg är klar för Kristianstads IK. Mathias kommer närmast från Rungsted där han bildade backpar tillsammans med Morten Jensen. Mathias vann precis som Morten både danskaligan och cupen med Rungsted. Mathias fick även äran att göra 3 landskamper för Danmark.

Välkommen till KIK.  Varför blev det Kristianstad?

– Jag vill verkligen ta nästa steg i min utveckling, och här tycker jag att Kristianstad är rätt plats. Jag har bara hört bra saker om klubben, staden och tränarna. Så jag är väldigt exalterad att träffa alla och komma igång. Utöver detta är klubben i början av en intressant resa som jag är otroligt stolt över att jag får vara med om, säger Mathias.

Hur skulle du beskriva den gånga säsongen? Det blev guld både i ligan och cupen!

– Förra säsongen skulle jag vilja beskriva som en säsong där allt klickade både för laget och för mig personligen. Jag har varit en del av Rungsted i 5 år och det har varit en lång och otroligt svår resa, men definitivt värt det! Det var också första säsongen jag spelade med Morten Jensen som också gick till Kristianstad och jag kände att vi hade oerhört bra kemi och var bra att kompensera varandra. En säsong kommer jag aldrig att glömma, säger Mathias stolt.

Vad är dina styrkor som spelare?

– Jag skulle beskriva mig själv som en spelare med mycket stark skridskoåkning och med ett bra bra första pass. Jag har också en bra storlek och fysik som hjälper mig i det defensiva spelet där jag själv tror att jag är starkast. Dessutom hatar jag att förlora mer än något annat, säger en målmedveten Mathias.

Vad vet du om Kristianstad?

-Jag vet faktiskt inte mycket om Kristianstad, förutom att jag har spelat mot dem två gånger de senaste 2 säsongerna. Men jag ser verkligen fram emot att se staden som jag hört mycket gott om, avslutar Mathias.

Fem snabba med Mathias:

Köpenhamn eller Stockholm
Golf eller padel
Fisk eller kött (gillar båda men får bli kött)
Zlatan eller Laudrup (blir så klart Laudrup)
Sommar eller vinter

Gaths tankar om Mathias:

– Mathias är en skridskoskicklig back som har sina styrkor i det defensiva spelet med ett utmärkt första pass. Mathias kommer från en bra säsong där han var med och vann allt man kan med Rungsted i dansk hockey och fick dessutom göra debut i landslaget, säger Gath.