Dansk mästare klar för KIK!

Danska backen Morten Jensen är klar för Kristianstads IK. Morten som spelat i Rungsted den gånga säsongen vann både ligan och cupen säsongen som gick. Han är 22 år och hunnit med att göra 22 ungdomslandskampar för Danmark.

Välkommen till Kristianstad, vad gjorde att du skrev på för klubben?

– Jag hade ett bra snack med Gath och tyckte allting kändes bra och spännande i Kristianstad. Sedan såg jag det som en perfekt möjlighet för mig att ta nästa steg i min hockeykarriär, säger Morten.

Du har haft en fantastiskt säsong i Rungsted och vunnit både ligan och cupen hur skulle du beskriva den gångna säsongen?

– Förra säsongen var en säsong jag aldrig kommer att glömma. Vi låg nummer ett i tabellen från första spelrundan tills det att vi lyfte pokalen som danska mästare. Det var en otroligt rolig säsong med ett grymt gäng, säger Morten lyriskt.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Som spelare ser jag mig själv som en tvåvägs back som gillar det offensiva spelet men ändå sätter stor stolthet i det defensiva spelet, säger Morten.

Hur ser du på dina chanser att ta dig in i danska landslaget kommande säsong?

– Mina chanser att ta mig in i landslaget är beroende på hur min säsong går personligen. Jag fick chansen i år att testa på det så förhoppningsvis får jag den igen, säger Morten.

Fem snabba med Morten

Sverige eller Finland
Golf eller padel
Audi eller Volvo
Grill eller sushi
Zlatan eller Laudrup

Så här kommenterar Gath Morten:

– Vi är väldigt glada att en av danska ligans bästa backar de senaste två säsongerna valt att komma till oss. Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa med upp i anfallen. Morten kommer bli en viktig komponent i vårt kreativa spel, säger Gath.

Redan klara spelare är:

Joel Gistedt, Oliver Tornerefelt, Robin Wallin, Morten Jensen, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Albin Hernod, Joel Werner, Fredrik Hansson, Malte Sjögren, Micke Johansson, Johan Lundgren, Anton Heikkinen, Herman Hansson.