Dyk nästa spelare in!

Under dagen blev det helt klart att Tobias Dyk kommer representera Kristianstads IK under kommande säsong. Tobias spelade förra året i danska ligan där han tillhörde Hvidovre Fighters och gjorde 26 poäng. Året innan spelade han för Tyringe och gjorde 30 poäng för dem i Hockeyettan. Tobias är 23 år, fostrad i Malmö Redhawks, väger 81 kg och är 188 cm lång.

– Tobias har två bra seniorsäsonger på raken och det känns som han är redo att ta nästa steg. Jag har följt honom i juniorlagen och förra säsongen i Hvidovre där han gjorde en bra säsong trots att han spelade i ett bottenlag. I Tobias får vi ytterligare en offensiv kraft som har sina styrkor i just offensiven där han kan göra det oväntade men också vara stark med pucken och skapa långa anfall, säger sportchef Micke Gath.

– Jag valde Kristianstads IK för att jag har hört mycket gott om föreningen. Det är en professionell förening som har höga mål och som vill uppåt i systemet. I det skede jag är med min hockey just nu kändes detta som det självklara klubbvalet. Vår målsättningen ska vara att slåss om en plats i Allsvenskan. KIK satsar alltid högt och de tycker jag vi ska göra i år med, säger dagens nyförvärv Tobias Dyk.

– Mina egna mål för säsongen är att vara med och ta KIK så långt som bara möjligt. Min för hoppning är även att utvecklas som spelare och bli ännu bättre. Som spelare är jag ganska storväxt med bra handleder och bra på att hålla puck och hitta medspelare, säger Dyk.