Egen produkt klar för tryout

Under veckan blev det klart att den egna produkten Zeke Back skriver på ett tryout-kontrakt för Kristianstads IK. Zeke som är 21 år har de senaste säsongerna representerat Mörrum. Under förra säsongen var han utlånad till moderklubben och hann med att göra 4 matcher för KIK. Förra säsongen hade han otur med skador och kunde knappt spela några matcher efter jul. Zeke har ett tryout-kontrakt som sträcker sig till och med vår hemmacup som avslutas den  9/9.

– Det är alltid extra roligt att knyta till sig egna produkter. Nu får vi båda ”känna” på varandra under den här tryouten och sedan ta ställning hur vi går vidare. Med Zeke får vi en spelare som verkligen kommer ge allt under försäsongen för att bevisa för sig själv och oss andra att han ska ta en plats i årets upplaga av Kristianstad, säger ordförande Christian Falk.

– Mitt mål har alltid varit att få komma tillbaka och spela för moderklubben igen och när möjligheten dök upp fanns det inget att tveka på. Jag kommer att kriga för att ta en plats i laget och jag ser verkligen framemot detta, säger Zeke Back.

Hur ser Zeke på sig själv som spelare och vad tror han om nästa säsong?

– Jag är en tvåvägscenter som tar stort ansvar både offensivt och defensivt och ger alltid allt för laget. Målet med säsongen är att först och främst att ta en tröja och sedan bygga vidare på det, avslutar Zeke Back.