Förlust för Kristianstad – Vimmerby vinner med 1-3

Onsdagens spännande tidiga seriefinal mot gästande Vimmerby slutade 1-3 (0-1, 1-1, 0-1) där Vimmerby satte sitt sista mål i tom kasse.

Det blev en riktigt fartfylld match utan tyngre närkamper. Två spelande lag gjorde upp i en svängig match där Vimmerby till sist drog det längsta strået.

– Jag tycker att vårt försvarsspel i första perioden var aningen svagt, säger KIKs tränare Mikael Gath efter matchen, och även om vi skapar mycket är det de där små detaljerna som avgör till vår nackdel.

– Jag är mycket nöjd, menar Vimmerbys tränare Phillippe Horsky, vi kör på i sextio minuter. Nyckeln till vår seger var att vi skötte vägen hem så pass bra.

Inledande perioden var initialt jämn men mot slutet tog gästerna över en aning och kunde ocksåå i en tät situation framför Gistedt ta ledningen.

– Vi vet att Vimmerby gärna vill ha pucken framför mål där spelare ligger på så det är naturligtvis lite surt att det var just så de tog ledningen, säger Gath.

I andra perioden Kom Kristianstad in med ny kraft. I sitt första powerplay kvitterade Pappila med ett riktigt kanonskott från tekningscirkeln men Vimmerby returnerade tämligen omgående då de än en gång tog ledningen, dryga minuten efter Kristianstads kvittering. Denna ledning höll sig sedan perioden ut. Här var det Vimmerby som hade hand om merparten av spelet.

I tredje perioden jobbade sig Kristianstad in rejält i matchen. Vimmerby backade hem an aning och Kristianstad bjöd på hård press och flera heta lägen men det där sista lilla saknades denna afton. När Kristianstad sedan tog ut sin målvakt efter 18.55 blev det lite som det kan bli. Hård press från KIK rsulterade i en förlupen försvarspuck som kontrades in i tom bur.

Tabellläget i Söderettan är nu ytterligare spänt där Kristinstad bara har fyra poäng ner till Allettanstrecket, med fyra omgångar kvar att beta av.

Närmast väntar helgens bortamöte med Troja. Tre viktiga poäng hägrar för båda lagen.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se