Första förlängningen klar

Först ut precis som förra år med att förlänga sitt kontrakt är Malte Sjögren. Malte som är 22 år kommer gå in på sin fjärde säsongen med klubben. 

– Den gånga säsongen var en säsong med mycket motgångar, men med motgångar kommer framgångar som man brukar säga. I det stora hela tycker jag vi gjort det bra på isen under hela säsongen. Var har följt vårt mål att ta steget upp till Allsvenskan, säger Malte Sjögren.

Varför han stannar ett fjärde år:

– Jag har ett stort KIK-hjärta och det var inget snack om vart jag skulle spela kommande säsong när jag hörde att KIK ville förlänga, säger Malte.

Vad han tror om första säsongen i Allsvenskan:

– Det kommer bli en rolig säsong, sedan är det svårt att säga var vi hamnar när truppen inte är satt. Men de finns vinnarkultur i väggarna och vi kommer slåss om placeringar lika mycket som de andra lagen.

Malte avslutar men en hälsning till alla våra fans:

– Hoppas vi ses till hösten och skapar samma tryck i hallen som tidigare, säger Malte förväntansfullt.

Fem snabba med Malte:

MFF eller HIF (HIF som Hammarby IF)

Cola eller Pepsi (Pepsi max)

Mål eller Assist (båda)

Wallander eller Beck ( Ingen av dem ska vara Johan Falk)

Golf eller Stranden

Tränare Micke Gath säger så här om Malte:

”Malte står för mycket av det vi vill stå för. Han är ambitiös och spelar i högfart med enorm arbetskapacitet. Malte kommer fortsatt vara en stor del av våran motor som driver KIK framåt.”

Redan klara spelare är Joel Gistedt, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Fredrik Hansson och Micke Johansson