Första trepoängaren i Allettan – Kristianstad besegrade gästande Mariestad med 3-2

Det blev en synnerligen rafflande uppgörelse när Mariestad gästade  Kristianstads Ishall på fredagkvällen. Tufft, stenhårt och med massor av känslor på isen. Stundtals i rasande fart. Matchen slutar till sist 3-2 (2-0, 0-2, 1-0).

Jämnt så det förslog är bara förnamnet. känslofyllt till max och mängder av utvisningar. Precis som i mötet mot Troja fick Kristianstad flera tillfällen att spela  fem mot tre dock utan resultat vid de tillfällena.

Kristianstad var starkast i första. Mariestad bäst i andra. I tredje var kampen jämn och mot slutet bjöds det på både Hawaiihockey och lätt slarv i båda lagen.

Johan Lundgren fick till sist avgöra genom en vass soloräd, hans andra inom loppet av några minuter.

– Idag är det Gistedt och Lundgren som gör rätt saker, menar KIKs tränare Mikael Gath, det är några till som jobbar med hjärtat men vi vet att vi kan bättre. Vi gör en riktigt bra första period men jag är mindre nöjd med andra. Sen är det tufft för oss i tredje att komma tillbaka.

Mariestads tränare Marcus Norell var nöjd med laget insats men hade synpunkter på det myckna boxplay laget drabbades av.

– Vi följer gameplan och gör en riktigt bra match men ibland är det svårt för mig att hålla med domaren, säger han. Vi vet att vi möter ett bra lag och även om de är vassa i anfallet tycker jag att vi håller undan bra. De gör ett mål mer än oss idag, så är det.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/Game/Events/433928

Videointervju med ”Lunkan”:

Matchbilder i galleriet nedan: