Förtydligande gällande händelsen med en bortasupporter igår

Det florerar väldigt mycket rykten och spekulationer efter gårdagens incident i Kristianstad Ishall. Vi vill därför kort men sakligt redogöra för den incident som inträffade igår.

En person på bortasektionen går till fysisk attack mot en av våra publikvärdar i pausen mellan andra och tredje perioden. Den andra publikvärden går emellan och får bort personen som gick till attack. Ordningsvakt kommer och tar ut personen från hallen. Efter att parterna pratat och mannen lugnat ner sig kom han åter in på arenan och såg tredje perioden och sudden.

På säkerhetsgenomgången efter matchen får undertecknad vetskap om det inträffade. Vi har ett lugnt samtal och går igenom händelsen och vi står helt bakom publikvärden och vi är alla överens om att hon ska göra en polisanmälan. Vidare konstaterar vi att säkerhetsarbetet har fungerat bra. På bara några sekunder var både fler publikvärdar och ordningsvakter på plats.

Vi vill betona att ingen skugga ska riktas mot någon supporterorganisation eller klack, detta var en ”förvirrad” persons verk och det är väldigt tragiskt att händelsen inträffade!

Vår utredningen kring vem personen var och vad det kommer bli för konsekvenser för den här personen fortsätter.

Till sist kan undertecknad meddela att efter förutsättningarna mår vår publikvärd bra.

/ Christian Falk

Ordförande

Kristianstad IK