Hasse historisk när KIK vände och vann i Mörrum!

Det satt långt inne för KIK i kvällens bortamatch mot Mörrum. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i början av matchen och hade flera lägen att utöka. Det var först under 70 lyckosamma sekunder i den tredje perioden som KIK kunde vända på steken sedan Hugo Danielsson hängt kvitteringspucken efter 10.25. När sedan Fredrik Hanssons distinkta skott gav Johan Lundgren öppen kasse på returen – var 1-2 och vändningen ett faktum.

KIK-kaptenen Fredrik ”Hasse” Hanssons assist och 309:e poäng innebär att han därmed står överst på tronen som KIK:s meste poänggörare genom tiderna!

Poäng nr 309 kom när KIK vände och vann mot Mörrum den 17 oktober 2018!

Fredrik Hansson, 309 poäng och nu är du den främste poänggöraren i KIK genom alla tider. Hur är känslan?
– Det var starkt av oss att vända och vinna idag. Det är svårt att sätta känslan för rekordet just nu, man är så inne i hockeyn. Självklart är jag väldigt stolt, och jag tror att det kommer mer
när man slutat och kan sätta lite i perspektiv det man har presterat.

Du nämnde inför rekordet att du hade 1,5 säsong på Dig att ordna de sista poängen, så länge behövde vi inte vänta trots jinxningar från olika håll?
– Jag har intalat mig själv att det inte satt sig i skallen, men jag började nästan tro att det ändå gjort det. Men ikväll kom poängen och det är skönt att ha det gjort!

Hur firar Du denna fantastiska bedrift?
– Det kan bli Mc Donalds vid hemkomsten faktiskt, skiner Hasse upp med ett ärligt skratt. Nä men det blir till att fira kl 1400 i gymmet imorgon eftermiddag!

Har du haft någon kontakt med tidigare innehavaren av rekordet, Andreas Larsson?
– Nej, vi känner inte varandra men jag har kontakt med hans kusin som, med glimten i ögat, tyckte jag kunde låta bli att knäcka rekordet. Men jag såg nyss att han faktiskt skickat ett Grattis-sms, det var kul!

Kommer Ditt rekord att stå sig, eller kan någon bräcka det i framtiden?
– Det är svårt att säga med dagens hockey. Det är vanligare att byta klubb och så, men kanske om KIK etablerar sig en nivå högre upp i seriesystemet så kan det gå även om det nog blir svårt – jag hoppas ju fortsätta producera! Klubbkänslan är stor och jag har ett stort hjärta för föreningen!

Nog är detta något som är värt att uppmärksammas i nästa hemmamatch?
– Det vet jag inte, men man kan ju alltid hoppas. Nu skall jag njuta av våran vinst ikväll, sedan kl 0700 imorgon bitti är det jobbet som kallar.

Så är det glammiga livet som spelare i Hockeyettan?
– Det är det absolut, avslutar en glad poängkung ifrån bussen på väg hem från Mörrum.