Hernod klar!

Backen Albin Hernod är klar för Kristianstads IK. Albin som är 24 år har de senaste säsongerna spelat i Mariestad. Albin kommer ursprungligen från Gislaved.

Varför blev det Kristianstad?

– Jag valde Kristianstad för jag vill spela i en högre serie och känner även några i laget som är goda vänner till mig, säger Hernod.

Vad säger du om din egen säsong och hur skulle du beskriva dig som hockeyspelare?

– Den gånga säsong var väldigt upp och ner. Vi som lag i Mariestad hade svårt att kugga i, därav känner jag väl att min säsong inte var något jag var jätte nöjd med. Jag vet att jag kan prestera bättre och det ska jag bevisa här i Kristianstad, säger Hernod.

– Jag som hockeyspelare är en defensiv back som gillar det fysiska spelet. Har ett bra skott, sätter snabba uppspel och en tillgång i boxplay, fortsätter Hernod.

Hur är det och komma till Kristianstad och spela som bortalag?

– Jag älskade att komma till Kristianstad och spela matcher. Gillar att vara i inne i hettan och där det händer. Blir någon speciell känsla som växer fram när det är bra tryck på läktaren, säger Hernod med ett leende.

Vad händer i vår/sommar för dig?

Blir träning nu i vår/sommar. Kanske pyser iväg på någon resa eller så, funderar Hernod.

Fem snabba med Hernod:

Cola eller mjölk

London eller Paris
(fish n chips)

Film eller serie
(50/50)

MFF eller HIF
(Gillar inte fotboll men får ta HIF)

Sommar eller vinter

Gaths kommentar:

– Albin är en storväxt back som gjort några stabila säsonger i hockeyettan. Hans styrkor är i defensiven och hans rörlighet trots sin storlek. Jag är säker på att Hernod kommer att växa under Liljas ledarskap och bli en viktig kugge i vårt defensiva spel, säger Gath.

Redan klara spelare är:

Joel Gistedt, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Fredrik Hansson, Malte Sjögren, Micke Johansson, Johan Lundgren, Anton Heikkinen, Robin Wallin, Herman Hansson, samt Albin Hernod.