Hetast för dagen, Victor Löfstedt när Kristianstad vann första ronden mot Vimmerby

Kristianstad fick jobba hårt för att ta hem första PlayOff-3-ronden mot Vimmerby. Efter underläge 2-0 i första perioden lossande det en rejält i andra och KIK kunde såväl reducera som kvittera.  Victor Löfstedt stod för på båda målen. Med ens var det utjämnat men bara 25 sekunder före andra pausvila gjorde Vimmerby ett ryck och tröck in 3-2.

I tredje perioden böljade spelet friskt. Kristianstad betade lugnt av ett boxplay och strax efter mitten av tredjedelen fick de till en ny kvittering, denna gång var det Tony Pappila som snärtade in trissan. 3-3 stod sig sedan ordinarie matchtid ut och matchen fick därför avgöras på övertid.

Initialt i övertidsperioden bytte lagen chanser ett par gånger men det var Kristianstad som drog det längsta strået när Viktor Löfstedt och Johan Lundgren kom loss i en kontring. Två mot en gjorde de inga misstag. Victor hittade Johan som läckert satte avgörande spiken i kistan.

Det bjöds jämt, fartigt och böljande spel. Kristianstad fick, till sist, den viktiga starten de önskade. Med 1-0 i matcher har laget just nu bästa möjliga förutsättningar att nå Allsvenskt kval. På fredag den 15 mars möts lagen igen kl. 19.00 i Kristianstads Ishall.

Att notera är att Kristianstad i sina tre senaste matcher avgjort sent. Ett faktum som tyder på en helt grym moral i laget. Idag var det tredjelinen som visade vägen och resten av gänget hängde på.

Det digitala matchprotokollet hittar du på: stats.swehockey.se/Game/Events/438144