Inför Mariestad med Tony Pappila

Poängbäst i Allettan Södra efter två omgångar. Tony Pappila snackar upp fredagens heta drabbning mot Mariestad.

På de inledande två omgångarna har Kristianstad bärgat två vinster, där Pappila stod för två assist i öppningsmatchen mot Kallinge/Ronneby, vilken tremålsskytten Robin Sterner avgjorde i förlängningen. Några dagar därpå åkte Kristianstad till Ljungby och bärgade två poäng mot Troja. Pappila serverade där en 1+1-meny under ordinarie tid, för att sedan skjuta den avgörande straffen till KIKs fördel när Joel Gistedt räddade fyra av fem straffar.

Nu är det dags att dra igång matchandet under 2019, och på fredagskvällen är det äntligen match igen när Kristianstad tar emot gästande Mariestad. Hemsidan tog ett snack med Tony Pappila som är poängbäst i inledningen av Allettan Södra:

Tony Pappila leder poängligan i Allettan Södra med sina 2 mål och 3 assist.

God fortsättning! Hur var helgen? Skönt med lite ledighet?
Tack detsamma! Helgen var bra, jag umgicks med tjejen och vänner och firade in det nya året. Alltid skönt med lite ledighet.

Ni hann med två tuffa matcher före årsskiftet, sudden-seger mot KRIF och så lyckades Ni vinna även mot Troja/Ljungby, den gången på straffar. Hur var den matchen?
Jag tycker vi genomförde matchen bra, Troja är ett bra lag och kom ut laddade och hungriga. Jag tycker vi drog det längsta strået och var mest fokuserade när det gällde. Det är inte en slump att man vinner en straffläggning. Joel var en vägg i målet så vi har mycket att tacka honom för.

Ni fick chans att spela 5 mot 3 inte bara en, två utan tre gånger. Det blev ett mål framåt för er. Vad är Din analys?
Det är lätt att hänga upp sig på att det bara blev ett mål på 3 st 5 mot 3:or, men blir lätt att man drar ner på tempot lite väl mycket. Pucken trillade inte in och det kan skapa en viss frustration och det rullar på sedan därifrån. Försöker inte hänga upp mig på det utan bättre att fokusera på hur vi skall göra det bättre nästa gång vi får samma läge i en match.

Två vinster av två möjliga. Hur ser Du på eran start?
Alltid skönt att vinna, finns inte så mycket mer att säga. En grym start. Nu gäller det att vi fortsätter att fokusera och gör det som gjort att vi har 2 vinster, och inte tumma på något.

Känslan för egen del?
Det känns bra, känns som jag kommit bra in i mina kläder här. Har fått ett stort förtroende utav Gath och Lilja, så det är kul.

Mariestad väntar på fredagskvällen, Dina tankar inför matchen?
Kommer bli en tuff match. Har inte någon jättekoll på just Mariestad i år men vet om att dom har lite skickliga spelare.

Vad blir viktigt tror Du, för att Ni skall ha chans att vinna matchen?
Viktigt imorgon är att vi kommer ut och spelar som vi ska. Drar nytta av vår publik och hemmaplan, inte tummar på något och tar tag i taktpinnen när pucken släpps.