Jobbseger över Vimmerby

Onsdagens bortamatch mot Vimmerby slutade med seger. Matchresultat 1-2 (1-0, 0-1, 0-1).

Inledningsvis hade Vimmerby beslutat sig för att pressa tillbaka Kristianstad från rejält och ett tidigt mål från obefintlig vinkel var därför en synnerligen öskvärd 1-0-ledning för hemmalaget. Men med facit i hand blev det Vimmerbys enda mål i matchen.

Rent generellt var det inte direkt någon publikfriande match. Det bjöds snarare på ett konstant ställningskrig över 60 minuter. I längden var det dock Kristianstad som hade som hade ork nog att stå distansen ut.

I andra perioden ökade Kristianstad på farten och Fredrik Hansson kunde snitsigt kvittera in en rörig retur framför Vimmerbys målvakt. Sista spiken i kistan stod Viktor Wahlden för när han, strax innan mitten av tredje perioden iskallt pricksköt 1-2.

Mot slutet provade hemmalaget att ta ut sin målvakt men trots hård press i KIKs zon blev det aldrig någon kvittering.

Digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/VIM-KIK

– Det här var en krigarmatch, menar Kristianstads tränare Mikael Gath efter slutsignalen, vi spelade inte bra i första perioden och Vimmerby tryckte på hårt och fysiskt. Men i andra kom vi tillbaka på ett bra sätt. Jag vill påstå att vi var rätt överlägsna i den andra perioden.

– När vi sedan i tredje fick 1-2 backade vi faktiskt hem en aning. Tufft nog drabbades vi idag av ytterligare skador och mot slutet hade vi bara fyra backar tillgängliga. Rasch och Krantz fick båda avbryta, en i andra perioden och en i tredje. Så om jag ska höja någon i dag får det bli backarna med Hugo Danielsson och Fredrik Lindblom i spetsen.

Kristianstads skadesituation är med ens tämligen allvarlig. Närmast stundar ett hett hemmamöte med Troja/Ljungby kommande fredag. Att formera styrkorna där lär bli en rejäl utmaning för KIKs tränarduo.

Highlights från Vimmerbys livesändning