KIK-seger på övertid – 2 friska och väldigt viktiga poäng

Precis som väntat blev onsdagens holmgång i Kristianstads Ishall en grymt trevlig och publikfriande match. Det var två spelande lag som verkligen bjöd upp till dans. Det bjöds högt tempo från A till Ö och spänningen var stundtals sådan att man kunde ta på den i hallen.

7-8 inledande minuter i första perioden med KIK- dominans utan resultat i målprotokollet byttes mot stark press av Kallinge. Med 0-0 efter första och en helt öppen match kunde Kristianstad tidigt i andra raka in 1-0 (00.19) men Kallinge replikerade tämligen omgående i powerplay. Kristianstad bjöd på sätt och vis in gästerna till 1-1 med ett stundtals allt för tafatt spel i egen zon.

Strax innan mitten blev KIKs Skinnars neddragen vid ett friläge men straffen som följde blev fruktlös. Istället tog Kallinge några minuter senare vara på en gravt felslagen KIK-rensning i egen zon och plötsligt var det 1-2.

Mot slutet av andra drabbades båda lagen av utvisningar, resultatet stod sig dock till andra paus.

I tredje började Kristianstad väldigt friskt. Full fart och resultatet lät inte vänta på sig. Två heta lägen och så till slut Rasmus T Anderssons läckra kvittering, köksvägen.

Strax efter mitten av tredje drabbades Kristianstad av en utvisning och Kallinge var inte sena att utnyttja det. 13.43 tog de åter ledningen. KIK tappade dock inte geisten utan kunde efter förtjänsfull kamp kvittera igen till 3-3. Kampen de sista tre minuterna var enorm från båda lagen men resultatet var fortfarande oavgjort efter ordinarie tid.

I förlängningen var det Kristianstad som drog det länsta strået och Mikael Johansson blev hjälte då han petade in sitt andra mål i matchen och därmed säkrade KIKs 2 poäng. Slutresultat 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 1-0)

– Jag är stolt över grabbarnas insats idag, menade Mats Lusth vid presskonferensen, de visade bra moral och vek inte ner sig.

– Vi gör en väldigt bra match idag, berättade Kallinges Per Ljusteräng, vi lyfte oss rejält efter vår match mot Grästorp. Vi hade också flera möjligheter att avgöra men så blev det inte. Kristianstad gjorde fler mål än oss så då var det väl rättvist med en seger.

Närmast väntar lördagens bortamatch mot HC Dalen, laget som i omgången tvålade till Vimmerby efter noter. Kampen runt strecket har tätnat ytterligare och varje poäng kan som vanligt i seriens slutskede viktas i guld.

1032 på läktarplats bjöds på högoktanig underhållning. Ja, som alltid, när KIK möter KRIF. Tempostarkt och massor av vassa individuella prestationer. Kallinges 1-1-mål inte att förglömma.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se

Presskonferens med tränarna Per Ljusteräng och Mats Lusth:

Intervju med tvåmålsskytten #95 Micke Johansson: