”Kingen” kommer hem

Det har spekulerats mycket men nu är det helt klart att Daniel Andersson återvänder för spelar i Kristianstads IK efter att varit i Kallinge förra säsongen. Innan dess gjorde Daniel två säsonger för KIK. Daniel som är center gjorde 38 poäng för Kallinge föregående säsong.

Välkommen tillbaka. Vad gjorde att du kommer tillbaka till KIK?

-Tack så mycket! Jag trivdes väldigt bra under min förra tid i klubben och när jag fick höra att Kristianstad var intresserade så var det inget snack. Jag ville tillbaka och ser framemot det väldigt mycket, säger Daniel.

Vad har du utvecklat under det gångna året?

-Jag hade en bra säsong förra året. Tycker att jag tog ett par kliv framåt och jag har utvecklat mitt spel över hela banan. Känns även som jag blivit lite kvickare och starkare överlag, säger Daniel.

Vad krävs för att vi ska bli ett etablerat lag i Allsvenskan?

-Hårt jobb. Allsvenskan är en tuff serie så det gäller att vara på topp varje dag, säger Daniel.

Fem snabba med Daniel:

Åhus eller Ribban
Grillat eller sushi
Golf eller padel
Öl eller vin
Volvo eller Audi

Gath om Daniel:

– Daniel är en stor center som under de senaste åren utvecklat sitt offensiva spel där han är stark på att hålla i pucken och ett hot framför motståndarnas mål. Danne har tagit stora steg sedan han senast spelade i allsvenskan och jag är övertygad om att han kommer fortsätta göra hos oss kommande säsong, säger sportchef Gath.