Kristianstad avslutar grundserien med en förlust

Onsdagens match var måhända betydelselös de båda lagens fortsättning efter jul men hemmalaget Kalmar var definitivt inte intresserade av att förlora drabbningen. Kristianstad å andra sidan visade inte riktigt den glöd vi hade förväntat oss. Det var inte mycket som fungerade denna afton. Trots övervägande puckinnehav var avsluten få och när de väl kom saknades udden. Matchen slutar 3-1 (2-0, 0-0, 1-1).

Det var ganska tydligt att Kristianstad inte gick för fullt. Det bjöds på slarv och överdrivet kreativt spel. Kalmars första mål kom efter en grav felpass på Kristianstads egna blålinje. Avslutet i det friläget som skapades var knivskarpt 1-0.

Kristianstad drog strax efter mitten i första perioden på sig två täta utvisningar på raken och omarkerad kunde Kim Runermark fläska in 2-0 en ställning som höll sig ända in i tredje perioden. Kristianstad bjöd förvisso på en riktigt farlig möjlighet i slutet av första men det ville sig helt enkelt inte.

I den målfattiga andra perioden förväntade vi oss att Kristianstad skulle spotta upp sig och på sätt och vis fanns det tendenser till det men spelet som bjöds var uddlöst och mot slutet var det inte mycket som fungerade. Inte heller spel i numerärt överläge öppnade för något positivt. Istället var det Kalmar som hittade lägena.

I tredje perioden öppnade Kristianstad med ett jätteläge som precis som tidigare i matchen blev fruktlöst. Istället kunde Runermark styra in ett Kalmarskott från blå och 3-0 var ett faktum.

I samband med en dubbelutvisning i tredje perioden valde Kristianstad att plocka ut Tornerefelt ur kassen i jakten på ett mål. Det blev hårt tryck framåt men avsluten var få. Med ytterligare en Kalmarutvisning tog Kristianstad möjligheten att spela 6 mot 4 och i ett rappt anfall lyckades de till sist att överlista Henriksson i motståndarkassen. Efter en efterföljande time out fortsatte jakten men närmare än så här kom Kristianstad aldrig.

Kalmar ville mer i det här mötet och det gav också resultat. Kristianstad hade inget att spela för och det lyste tydligt hela matchen. Kalmars seger var definitivt rättvis. Dagens insats från Kristianstad blev lite av en söndagspromenad och även om det är fullt förståeligt en liten vilsam plump i protokollet.

Närmast stundar en veckas stenhård träning. Därefter blir det julledigt. När tomten har lämnat nejden är det dags för uppladdning och förberedelser inför Allettanpremiären den 28 december. Lottning och spelschema sker under torsdagen.

Det digitala matchprotokollet från mötet mad Kalmar hittar du på stats.swehockey.se