Kristianstad besegrar Huddinge på bortaplan

Onsdagens bortamatch slutade 1-4 (1-1, 0-1, 0-2) och Kristianstad är med detta fortfarande obesegrade.

Det blev en riktigt grinig match där Johan Lundgren gjorde KIKs två första mål, Herman Hansson följde upp med ytterligare två och Kristianstad tog med det tre viktiga poäng i den fortsatta kampen i Allettan. Segern renderade dessutom ett hopp i tabellen där Kristianstad just nu tronar som etta.

Joel Gistedts insats blev en viktig faktor för dagen, där Huddinge startade piggast. Efter att Herman Hansson styrt in 1-3 tog Kristianstad tag i spelet på ett stabilt sätt. Skottstatistik: 42-18 (12-6, 14-5, 16-7).


Johan Lundgren om matchen:
”- Vi spelar sådär i de två första perioderna, de sätter hård press på oss. Vi får ändå med oss en ledning in till 3:e perioden, vilket är starkt. I tredje spelar vi klokt och tar hela tiden rätt beslut, och krigar ner Huddinge på ett bra sätt. Det var väldigt viktigt att få ett tidigt mål i tredje och kunna spela lite mer avslappnat.
Så klart är det väldigt kul att få göra två mål igen. Mycket flyt och medstuds just nu, så det är bara till att njuta. Första målet kom till efter att Hasse smart brutit ett uppspel, och Lövet serverat en grym passning. Det var bara till att raka in den i öppen kasse! Vid det andra målet slänger jag in en puck framför mål där ”Limpan” är på plats och skapar oreda, sedan studsar den på en skridsko in i mål, mycket tursamt!”


Herman Hansson kommenterar vidare:
”Vi krigar bra och är värda de 3 härliga poängen! Riktigt skönt att få göra mål så klart, men vinsten är det viktigaste då vi gör en bra laginsats. Målet i tredje är ett bra skott från Erik som styrs in högt. Vid det andra får jag öppet mål då Pappila skjuter och väggar runt målet, så det är bara att peta in den!”

Närmast stundar kommande fredagsmatch mot gästande Hanhals, ännu en het uppgörelse i Allettan.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/Game/Events/433935