Lovande talang klar för KIK!

Dennis Finn Olsson har skrivit ett tryout-kontrakt med Kristianstad. Under augusti och september kommer Dennis vara med och visa upp sig. Därefter bestäms om han får kontrakt eller om han spelar med Rögles J20. Dennis är en lovande 18 åring som spelade fem matcher med Leksand i Allsvenskan och har hunnit med att göra 21 ungdomslandskamper för Sverige.

Välkommen till Kristianstad. Du kommer vara här på tryout under augusti och september, varför blev det just Kristianstad?

– Varför det blev Kristianstad är för att jag vill spela på seniornivå och utvecklas mer som spelare och individ, nu när LIF gick upp i SHL så känner jag att KIK kommer vara perfekt för mig! Kristianstad som lag verkar vara ett jätte intressant lag som gillar att köra och tävla och känner att jag kommer passa in i den miljön, säger Dennis.

Hur skulle du sammanfatta din säsong i Leksands?

– Min säsong i Leksand är jag nöjd med! Känner att jag har utvecklas som spelare och fått den utveckling jag velat ha innan säsongen drog igång så det var en rolig säsong. Sedan att jag fick testa på med a-laget några matcher och fått tränat med dem har varit nyttigt för mig, konstaterar Denis.

Du beskrivs som en stor talang hur skulle du beskriva din spelstil?

-Min spelstil är att jag gillar spela med fart och skridskoåkning och att använda mitt skott i det offensiva, säger Dennis.

Vad vet om du Skåne och Kristianstad?

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte så bra koll haha, men vad jag hört och sett så verkar det vara ett trevligt ställe och bra hockey, säger Dennis glatt.

Fem snabba med Dennis:

Sjö eller hav
Sommar eller vinter
Fisk eller kött
Rom eller London
Vasaloppet eller maraton

Gath om Dennis:

– Vi är oerhört stolta och glada att vi har lyckats få ytterligare en ung talang att välja Kristianstad. Dennis är en spelare som alltid ger allt och en kreativ poängspelare på juniornivå. Nu skall han ta med sig sitt spel till seniornivå och det tror jag han är redo att göra. Vi har skrivit ett try out avtal framtill seriestart med Dennis, där vi har en lösning med Rögle BK om det mot förmodan skulle behövas, säger Gath.