Lundgren första nyförvärvet

Johan Lundgren 22 år senast i Kallinge blir vårt första nyförvärv.

Johan har hunnit med att representera Rögle, Helsingborg, Kallinge och även varit över och spelat hockey i USA. Johan har skrivit på för ett år med klubben.

– Trots sina unga ålder har Johan redan byggt på sig mycket erfarenhet och är en spelare som höjer träningskulturen i de lag han kommit till. Han är ett föredöme när det gäller träning och tar alltid jobbet på matcherna. Han snittar dessutom omkring 20 poäng per säsong och Gath känner att det finns ännu mer att plocka ut av honom. Vi är väldigt nöjda med att Lundgren valde att spela för Kristianstad, säger ordförande Christian Falk.

– Min uppfattning om Kristianstad är att det är en väldig professionell klubb med höga sportsliga ambitioner. Det är en etablerad toppklubb som konkurrerar på absolut högsta nivå i Hockeyettan. Det finns goda möjligheter till personlig utveckling och klubben har en stark tradition av att hjälpa spelare att ta nästa steg i karriären. För mig personligen är det dessutom ett extra plus att det finns en högskola i staden då det gör det enkelt att kombinera studier med hockey, säger Johan Lundgren.

– Jag vet att Gath står för stenhårt arbete och en hundraprocentig attityd och det tror jag kommer att bidra till att vi kan nå stora sportsliga framgångar under säsongen. Det känns väldigt inspirerande och roligt att få vara den del av laget kommande säsong, avslutar Johan Lundgren.

Vi från Kristianstads IK passar på att välkomna Lundgren till klubben och önskar alla våra supportar en trevlig valborg!