Miketinac klar för Kristianstad!

Vi är glada att vi har gjort klart med Kalle Miketinac som är en av dem mest intressanta unga centrarna i hockeyallsvenskan idag. Kalle kommer närmast från Karlskrona där han gjorde 14 poäng på 38 matcher i Allsvenskan. Trots sin unga ålder (20 år) har han hunnit med 48 matcher i Allsvenskan och 43 ungdomslandskamper med Sverige.

Varmt välkommen till Kristianstad. Vad för tankar hade du när du valde oss?

– Kristianstad känns som en spännande klubb som spelar ett piggt och snabbt spel vilket passar mig bra. Tycker deras upplägg och lagbygge var väldigt intressant vilket gjorde att jag valde KIK, säger Kalle.

Hur skulle du beskriva dig som spelare och vad har du för målsättningar med den kommande säsongen?

– Skulle beskriva mig själv som en snabb skridskoåkare med bra spelförståelse. Mina personliga mål med säsongen är att utvecklas individuellt och att hjälpa laget ta sig så långt som möjligt, säger Kalle.

Vad vet du om Kristianstad?

– Vet inte så speciellt mycket om Kristianstad mer än att dom har ett superfint köpcenter C4 och har ett grymt handbollslag, säger Kalle.

Vad händer i sommar innan hockeysäsongen drar igång?

– I sommar kommer jag vara en hel del i Göteborg och ladda upp både fysiskt och mentalt inför nästa säsong, avslutar Kalle.

Fem snabba med Kalle:

Golfbana eller sandstrand
Serier eller film
Grillat eller sushi
IFK Göteborg eller MFF
London eller Barcelona

Gaths tankar om Kalle:

– Kalle är en spelskicklig och hårt jobbande center som passar perfekt i vårt bygge. Jag har följt Kalle sedan hans tid i Frölunda och är säker på att han redo att ta nästa kliv i sin utveckling hos oss, säger Gath.