Norsk forward klar för KIK i två år

Norska talangfulla forwarden Gustav Willman Borvik är klar för Kristianstads IK de två kommande säsongerna. Gustav kommer närmst från en säsong i Finland där han gjorde 11 matcher för Sport. Säsongen innan gjorde han 6 matcher för Luleå i SHL. Gustav har varit kapten för Norges U18 landslag och hunnit med att representera Norge i 38 ungdomsmatcher.

Välkommen till Kristianstad! Varför valde du oss och två års kontrakt direkt?

– Tack så mycket! Efter ett bra snack med Gath och Falk tyckte jag att deres plan och syn på hur vi ska spela och hur min roll ska bli verkade så bra att det inte var något svårt val. Vi kommer bli ett hungrigt lag där jag vill vara med och bidra, säger Gustav.

Hur var den gånga säsongen och vad är den största skillnaden mellan svensk och finsk hockey?

– Förra säsongen var väldigt speciell för mig. Det gick väldigt bra fram tills november, efter det hämtade min förra klubb nya importer och en ny finne. Då var det inte plats för mig och jag fick spela juniorhockey i några månader och gjorde det bra. Jag utvecklades på många plan speciellt defensiven, där jag har haft utvecklingspotensial förr. Jag visste att SM-liiga skulle vara tufft, men jag har lärt mig mycket som jag kommer ha användning för åren framöver, säger en klarsynt Gustav.

– Skillnaden på finsk och svensk hockey är stor. Finnarna är väldigt passiva och ställer upp i styrspel väldigt ofta. Det är många små rinkar, så ofta smäller det på ganska rejält, säger Gustav.

Hur skulle du beskriva dig som hockeyspelare och vad har du för målsättning kommande säsong?

– Jag är en stor stark forward med bra storlek och med ett bra skott. Gillar att ta avslut och går gärna in på mål. Har bra toppfart och gillar att utmana. Min målsättning är att ta nya steg i min utveckling och ta mycket istid, säger Gustav.

Du har gjort sex SHL-matcher med Luleå hur var det?

– Mina SHL matcher i Luleå var lärorikt. Tränade med A-laget där ett tag och fick efter ett tag äntligen spela några matcher. SHL är en riktigt bra liga med många spelare som står sig riktigt högt i Europa. Så det var mycket man kunde lära, säger Gustav.

Vad vet du om Kristianstad?

– Jag vet att det är en fin stad som ligger nära Malmö och Köpenhamn. Jag känner några spelare som spelat i Kristianstad och dom har bara positiva saker att säga. En anrik förening med mycket vilja och som vill framåt, säger Gustav.

Fem snabba med Gustav:

Sverige eller Finland
Sandstrand eller skidbacke
Fisk eller kött
Oslo eller Stockholm
Carew eller Zlatan

Gath om Gustav:

– Gustav är en hårt jobbande forward som trots sin storlek spelar i högfart. Gustav har erfarenhet från spel på högsta nivå i både Sverige och Finland vilket jag tror kommer vara nyttigt nu när han skall ta en större roll hos oss i Kristianstad. Jag tror att Gustav kommer passa perfekt i vårt sätt att spela och bidra med sitt stora driv att bli bättre varje dag, säger Gath.