Overtidsförlust för Kristianstad när Vimmerby avgjorde efter KIK-slarv i offensiv zon

Kristianstad öppnade starkt och hade också initialt en stabil 2-0-ledning men Vimmerby ville mer och kunde också, redan i första perioden reducera och även kvittera till 2-2.

I andra perioden var det mest ställningskrig där Kristianstd inte riktigt nådde upp till full standard. Perioden blev också mållös.

Det dröjde en bra bit in i tredje perioden innan Kristianstad till sist tog ledningen igen men precis som tidigare i matchen var Vimmerby snabba med att kvittera. Kristianstad slarvade här i sitt uppspel och bjöd, vid egen blå, på ett riktigt onödigt sätt in till det baklängesmålet.

Med oavgjort resultat efter full ordinarie tid blev det förlängningen som fick avgöra. Lagen bytte chanser men Kristianstads bjudning i femte minuten blev det som kom att avgöra. Vimmerby fick en  straffliknande kontring med sig och där lyckades inte Gisted stå emot.

Att i ett så avgörande läge försöka sig på en konstfint är kanske inte att rekommendera och det straffade sig också å det grövsta.

– Det är väldigt starkt av oss att komma tillbaka som vi gjorde efter att ha legat under med 2-0. De unga killarna visar upp precis det jag vill se, menar Vimmerbys tränare Philippe Horsky.

– Vi öppnar på ett bra sätt men sedan tycker jag att vi går ner oss, suckar Kristianstads tränare Mikael Gath, vi fuskar lite i vårt spel. Med 2-0-ledningen i ryggen blev det lite ” vi är bäst” och koncentrationen var inte riktigt där. Det upplägget förändrades inte heller medan matchen fortgick.

Kristianstads individuella misstag blev tungan på vågen denna kväll. Två riktigt grava misstag blev till exellenta bjudningar för Vimmerby som inte var sena att utnyttja möjligheterna.

Att leda med 2-0 i inledningen trots att det kanske inte var riktigt rättvist sådde ett frö i de gröna leden som sedan blev allt för svårt att bli av med. Det är bara att bryta ihop och komma igen på onsdag då Visby kommer på besök i Kristianstads Ishall.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/Game/Events/433987