Poängstark center klar för KIK!

Dalens poängkung Daniel Håkansson blir det tredje nyförvärvet som blir klart för Kristianstads IK. Daniel fyllde 22 år i mars och gjorde hela 42 poäng för Dalen den gångna säsongen.

Efter varit uppvaktad av ett flertal klubbar bestämde sig Daniel tillslut för att representera Kristianstads IK kommande säsong. Daniel har Linköping som moderklubb är 181 cm lång och väger 84 kg.

– Daniel är en offensivt skicklig center som jag följt sedan juniortiden. Han har skaffat sig erfarenhet på seniornivå och det känns som han är redo att ta nästa steg. Även om offensiven och tekniken är styrkorna utnyttjar han även sin spelförståelse i spelet utan puck. Daniel kommer vara en viktig spelare i vårt offensiva lag, säger sportchef/tränare Micke Gath.

– Det ska bli riktigt kul att spela i Kristianstad och vara med på er resa mot Hockeyallsvenskan. Det är en proffsig klubb att komma till där jag får bra chans att utvecklas. Jag hoppas och tror på en bra säsong både för laget och för egen del, ser redan fram emot att sätta igång säsongen! Vi ses i hallen, säger nyförvärvet Daniel Håkansson.

En tråkigare nyhet är att vår back Acke Ringström lämnar klubben för spel på högre nivå. Vi vill passa på att tacka Acke för fina säsonger och önskar honom lycka till i hans nya klubb.