Rutinerad back klar för oss!

Backen Robin Axbom med över 50 Allsvenska matcher och med över 107 matcher i högsta serien i Norge. Robin kommer närmast från Nyköping där han gjorde 35 poäng på 39 matcher.

Välkommen till Kristianstad! Du väljer att göra ytterligare en allsvensk säsong, varför då?

– Stort tack! Jag tycker det ska bli riktigt kul att få komma och spela hos er i Kristianstad! Har bara hört positiva saker från både klubben och stan! Jag ville vara med på resan med Kristianstad för att ta nästa steg både för laget och mig själv, säger en väldigt glad Robin.

Vad vet du om Kristianstad?

– Jag vet kanske inte jätte mycket om Kristianstad men att dom har ett väldigt duktigt handbollslag har jag koll på och ett hockeylag som ska bli väldigt bra, säger Robin.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag skulle beskriva mig som en back som väldigt gärna följer med i offensiven. Sedan bidrar jag även med bra skridskoåkning, säger Robin.

Fem snabba med Robin:

Flyg eller tåg
Öl eller vin
Sandstrand eller golfbana
AIK eller MFF
Den va svår när man är helsingborgare😉
Norge eller Österrike

Gath om Robin:

– Robin är en offensiv back som gillar att vara kreativ och följa med upp i anfallen. Han har producerat under många år och skaffat sig värdefull rutin i både Allsvenskan, Hockeyettan och Norge. Nu tror vi han är redo att göra samma sak hos oss, säger Gath.

Truppen så här långt

Målvakter: Joel Gistedt och Robin Wallin

Backar: Morten Jensen, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Albin Hernod, Joel Werner, Mathias Röndbjerg, Robin Axbom

Forwards: Fredrik Hansson, Malte Sjögren, Micke Johansson, Johan Lundgren, Anton Heikkinen, Herman Hansson, Gustav Willman Borvik, Kalle Miketinac, Dennis Finn Olsson