Premiärmatch slutade med säker vinst

Så var det dags för premiärspel och ett hett derbymöte mot Mörrum. Ett KIK som vilade Fredrik Lindblom, Robin Axbom, Dennis Svensson, Thom Flodqvist och Anton Heikkinen i ett aktivt val att matcha 12 forwards och 6 backar.

Kvällen till ära besöktes av ca 700 betalande åskådare som fick se en match i genomgående högt tempo.

Hemmalaget började bäst och skapade ett par farliga målchanser tidigt i matchen.

Det dröjer inte länge innan Micke Johansson sätter 1-0.

KIK har bud på fler mål i första perioden men Mörrums målvakt gör ett par kvalificerade räddningar som bidrar till att 1-0 står sig perioden ut.

I andra perioden fortsätter matchen i högt tempo, och även om passningarna inte alltid satt mitt på bladet fick publiken se en bra och underhållande match.

Mörrum drar på sig ett par utvisningar och KIK är inte sena på att utnyttja lägena. Inom loppet av dryga 10 minuter gör Kalle Miketinac 2–0, Dennis Finn Olsson sitt första för kvällen genom 3–0, Amil Krupic 4–0 och Johan Lundgren 5–0.

I tredje perioden fortsätter KIK skapa målchanser och efter drygt halva perioden kom 6–0 efter ett fint anfall som avslutades av Malte Sjögren. Strax därefter kom även 7–0 som gjorde Miketinac till kvällens första tvåmålsskytt efter en fin passning av Johan Lundgren.

Allt som allt en stabil insats av hemmalaget där högt tempo blandades med kreativt spel och en del distinkta avslut.

Uppslutningen på läktaren var väl godkänd och det är tydligt att publiken ser fram emot att se vad som väntar klubben i deras första säsong i hockeyallsvenskan.