Seger för Kristianstad när Mörrum gästade Kristianstads Ishall

Onsdagens hemmamatch mot gästande Mörrum resulterade i en ny trepoängare för Kristianstad. Slutresultat 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

Initialt var det Kristianstad som höll i taktpinnen. I andra perioden spottade gästerna upp sig ordentligt men det var KIK som hade utdelning.

Tredje perioden blev mer tempofattig och det böljade friskt. Det bjöds på en del slarv i båda lägren. I tom kasse satte Kristianstad sitt tredje mål och efter detta var det rätt klart hur det skulle bli.

Strax innan mitten av tredje perioden tilldömdes Kristianstad lite billigt en straff. Straffen resulterade dock inte i något på resultattavlan.

Andreas Ernebrand, Mörrums tränare, var hyfsat nöjd med insatsen trots kvällens förlust.

– Vi kom hit med god form och jobbar bra hela matchen, håller undan Kristianstad på ett bra sätt men framför Kristianstads bur är vi tyvärr lite veka. Vi hade chanser men det där lilla sista saknar vi när möjligheterna ges.

– Vi visste att det skulle bli tufft redan från början och det blev det också men vi stod upp bra i första. I Andra fick vi en billig tvåa och där small det direkt. Som helhet gör vi en bra insats men saknar det där sista, avslutar Ernebrand.

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod, menar KIKs trränare Mikael Gath, vi har en del chanser men Mörrum sticker upp effektivt. De hade tre skott i första och samtliga var riktigt farliga. De hade också några strax utanför buren som var giftiga.

– Mörrum gör en mycket bra match mot oss och vi fick jobba rejält i sextio minuter för den här segern. De är enligt mig det bästa laget vi mött på hemmaplan på länge, säger Gath.

Med dagens tre poäng ser det lite ljusare ut för Kristianstad. Det är fortfarande riktigt tätt i toppskiktet. Närmast stundar söndagens kommande hemmamatch mot gästande HC Dalen. En match där lokala näringslivet bjuder på entrén.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se

Malte Sjögren kort efter vinsten:

Viktor Wahldén om det defensiva arbetet:

Matchbilder (Foto: Lina Persson)