Seger mot allsvenskt motstånd

KIK besegrar allsvenska Oskarshamn på bortaplan med 2-1 efter straffar.

Det var en jämn match med få målchanser i de två första perioderna. De chanser som Oskarshamn skapar gör Gistedt ett par bra räddningar på. I mitten av den tredje perioden fick KIK powerplay och Simon Norberg som spelade just i Oskarshamn förra säsongen styrde in en fin passning från ”Krippa”, efter 40:52.

– Det blir lite speciellt att möta sitt gamla lag, man känner de gamla grabbarna säger Norberg. – Det var roligt att göra mål direkt och jag fick en väldigt fin passning som jag styrde in , fortsätter Norberg.

Bara en minut efter ledningsmålet kvitterar Oskarshamn och efter en mållös sudden gick matchen till straffar. Joel Gistedt motade alla straffarna och Skinnars satte sin straff iskallt vilket gav vinst i säsongens första match.

– Självklart är det alltid roligt att vinna men i träningsmatcherna är det mer fokus på prestationen. Inför den här matchen la vi mycket fokus på försvarsspelet. Överlag märktes det att det är försäsong men jag tycker ändå att vi gör en helt ok match, säger Norberg.

Säsongen har börjat på bästa sätt och nästa helg drar a-laget till Köpenhamn för ett miniläger. Har du inte redan bokat bussresa till matchen mot Rungsted är det tid att göra det. Läs mer här: http://www.kristianstadik.se/bussresa-till-rungsted/

Matchfakta

0-1 Simon Norberg (Fredrik Hansson, Christoffer Lindholm) 40:52

1-1 Manuel Ågren 41:52

GWS: Johan Skinnars