Sommarintervju med Gath

Så här i sommartider tog Thorleif Olsson tempen på tränaren och sportchefen Micke Gath.

Hur är läget i truppen så här i semestertider?

Läget i truppen är bra, spelarna tränar på egenhand och har gjort så under hela sommaren med stöttning av Tor Sverrisson. Detta upplägg är något som jag tycker känns kanon, det är viktigt att spelarna kan ta eget ansvar för sin utveckling. Vi kommer att starta upp säsongen den 1/8 med tester, så att vi kan stämma av vad vi behöver trycka på under försäsongen.

En målvakt, fem backar, elva forwards annonserade så här långt. Befinner ni er där ni vill vara i förberedelserna?

Vi ligger någorlunda där vi vill, givetvis hade det varit skönt att spikat truppen tidigare men jag känner att det är viktigare att det blir rätt än att det går fort.

Din syn på backsidan respektive forwards?

Backsidan är ganska tunn till antalet för tillfället men de fem vi har på kontrakt känns riktigt spännande. Vi har Lindblom som har skaffat sig rutin på den här nivån och kanske gjorde sin bästa säsong förra året och vi förväntar oss att han skall hjälpa de yngre att ta nästa steg i sin utveckling. Danielsson och Krantz är två unga backar som är talangfulla och skall nu på allvar få ut det på seniornivå. Rasch och Wahldén är två backar i bra ålder som gjort några stabila säsonger i Hockeyettan och kommer att bli viktiga i år.

Forwardssidan ser i nuläget mycket bra ut och skall kryddas med ytterligare några spelare. Det som vi eftersträvar att vi vill få till fyra formationer som alltid skall vara ett offensivt hot oberoende vilken formation som är på isen.

Var är behovet som störst i nuläget? Vilka spelartyper vill du ha inpå kvarvarande platser?

Vi skall ha in en målvakt, två backar och tre forwards, det kan bli ytterligare någon om det skulle dyka upp något som känns helt rätt. Alla de sista platserna är viktiga och målsättningen är dessa skall spetsa till den befintliga truppen, vilket innebär att det är höga krav på de spelarna.

Målvakten vi skall ha in, får gärna ha varit med ett tag så att han kan hjälpa Oliver i början på sin karriär och samtidigt vara en avgörande faktor i jämna matcher.

En av de två backarna skall helst vara offensivt lagd men det viktigaste är att det rätt kvalité och karaktär på spelarna.

Forwards skall vara poängspelare och en av de tre får gärna kunna spela center så att vi skapar fler möjligheter för att hitta rätt konstellationer.

Ni går på is fredagen den 3 augusti. Vad händer fram till dess?

Semester och egenträning. Återsamling två dagar innan som kommer att bestå av tester och fysträning.

Assisterande tränare? Hur går resonemanget just nu?

Det är inget som är klart, vi sonderar terrängen och ser om vi kan hitta rätt person. Det är samma sak här som med spelarna, det viktigaste är att det blir rätt.

Vi tackar Micke Gath för den här intervjun och återkommer inom kort med information gällande säsongskort!

Trevlig sommar!