Strafförlust för Kristianstads IK mot gästande Visby/Roma HK

Av onsdagens viktiga poäng gick merparten till gästande Visby efter en dramatisk förlängning och efterföljande straffar. Matchen slutar 3-4 (1-0, 2-3, 0-0, 0-0, 0-1).

Kristianstad öppnade starkt och fick till sist också hål på Daniel Marmenlind i Visbykassen. Detta gjorde att KIK kunde gå till första pausvila i ledning. När laget sedan ökade på till 2-0 efter bara nio sekunders spel i andra perioden såg det riktigt bra ut. Dessvärre var inte Visby nöjda med det förloppet och sex minuter och två KIK-utvisningar senare stod det plötsligt 2-3.

Det var hett och tufft där ute på isen. Bägge lagen drabbas av långa utvisningar. Kristianstad mäktade dock med att kvittera med bara fyra sekunder kvar av andra perioden.

Tredje förblev mållös precis som förlängningen där bägge lagen fick med sin vars ett numerärt överläge innan det blev dags för straffar.

I straffläggningen var det Visby som drog det längsta strået och med detta två helt välförtjänta poäng.

Den stora snackisen efter matchen blev Kristianstads två bortdömda mål, varav det ena i förlängningen. I efterhand kan bordömningen naturligtvis diskuteras med hjälp av videogranskning men det var inte här det avgjordes.

Kristianstads tillkortakommanden i andra perioden blev en av orsakerna. Det ständigt ofruktbara spelet i powerplay en annan.

– Det kan tänkas att vi, med vårt stora försprång i tabellen, inte är så desperata som vi borde. Jag hoppas att det inte är så men man har ju sina misstankar, menar tränare Mikael Gath.

– Vi fick beta av en hel del utvisningar idag och i första perioden var det vår målvakt som höll oss kvar i matchen, berättar Visbys tränare Mike Beharrell. Vi fick döda mycket tid i andra och det gav oss ett rälj momentum. Som helhet tycker jag att vi gör 45 riktigt bra minuter.

Stundtals spelade Kristianstad aningen ofokuserat och över lag jobbade Visby betydligt tätare och mer fysiskt, framför allt i andra och tredje perioden. Det var jämnt och spännande hela matchen. Mycket heta känslor med utvisningar som följd. Visby utnyttjade detta bäst med två powerplaymål i matchen.

Kristianstads bortdömda mål kan möjligtvis ha en viss betydelse för det rent mentala men det här poängtappet kan inte förklaras med det.

Närmast väntar helgens stundande bortamatch mot Tranås och kommande veckas hemmamöte med Grums.

– Vi vill naturligtvis ha så bra utgångsläge som möjligt inför PlayOff och går för sex poäng, menar Gath.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/Game/Events/433991