Sundberg klar för KIK

Axel Sundberg kommer den kommande säsongen att representera Kristianstads IK. Axel som gjorde sin första säsong i Allsvenskan i år gjorde 14 poäng varav 13 mål för Karlskrona. Han har även hunnit med att göra tre SHL-matcher med Växjö Lakers.

Du hade en stark säsong i Karlskrona vad säger du om din gångna säsong?

– Det var en bra och lärorik säsong! Lärde mig mycket av att ställa om mig till seniorspel från juniorspel som va en stor skillnad. Men annars en godkänd säsong tycker jag, säger Axel blygt.

Varför blev det KIK och vad har du för målsättning med säsongen?

– KIK känns som ett perfekt ställe för mig att utvecklas och bli en producerande spelare som jag vill bli! Målsättning är att vinna och bli ett av topp åtta lagen, säger Axel mindre blygt.

Hur beskriver du dig som spelare?

– En stark och snabb powerforward med mitt skott som det största vapnet, säger Axel.

Fem snabba med Axel:

Hund eller katt
Mjölk eller cola
Torsk eller lax
Golf eller padel
Krysset eller tunnel

Gath om Axel:

– Axel som är en vältränad och skridskoskicklig powerforward som gjorde en bra första säsong i Allsvenskan med 13 mål. Hans styrkor är i det offensiva med ett bra skott och viljan att vara runt och framför mål, säger Gath.

Truppen så här långt

Målvakter: Joel Gistedt och Robin Wallin

Backar: Morten Jensen, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Albin Hernod, Joel Werner, Mathias Röndbjerg, Robin Axbom

Forwards: Fredrik Hansson, Malte Sjögren, Micke Johansson, Johan Lundgren, Anton Heikkinen, Herman Hansson, Gustav Willman Borvik, Kalle Miketinac, Dennis Finn Olsson, Axel Sundberg