Victor Laz klar för klubben!

På självaste nationaldagen blev Victor Laz klar för Kristianstads IK. Victor representerade Tingsryd i Allsvenskan  den gångna säsongen. Han har spelat en SHL-match för Rögle där han stod för ett mål och ett assist. Victor är 21 år gammal, väger 79 kg och är 183 cm.

– Jag har haft Victor i Rögles juniorlag under två säsonger, han är en offensiv talang som haft otur med skador under några säsonger. Han är en skridskoskicklig spelare som gillar att göra det oväntade i offensiven. Han har dessutom ett bra och lurigt skott som han ska börja utnyttja mer, säger sportchef Micke Gath.

– Min förhoppning är att Victor kommer vara en toppspelare i Hockeyettan. Med en bra sommar och med ett gott självförtroende har han möjlighet att bli en av våra publikfavoriter, fortsätter Gath.

Varför valde Victor Kristianstad?

– Det blev Kristianstads IK för att jag hört mycket gott om KIK. En proffsig förening som vill uppåt och det påminner väldigt mycket om de ambitioner som jag själv har. Jag hade en bra dialog med Gath så det tog inte speciellt lång tid att bestämma sig för att spela i KIK. Vi ser ut ha ett bra lag och jag tror vi kommer vinna många matcher i höst och på så sätt få mycket publik att spela inför, säger nyförvärvet Victor Laz.

Laz målsättningen för säsongen är redan klar:

– Vårt första mål måste vara att komma till Allettan, sedan tar man det dag för dag och jobbar för att bli bättre som lag och som individuella spelare. Det tror jag kan vara nyckeln till en riktigt bra säsong, säger Laz.

Victor får själv äran att beskriva sig som spelare:

– Som spelare är jag en bra skridskoåkare, teknisk och vill göra mål men även passa. Lite irrationell kanske om man får säga så, gillar att utmana och hålla i pucken, avslutar en leende Laz.