Ytterligare en seger för Kristianstad när Hanhals bemästrades i Kristianstads Ishall

Fredagens insats i Kristianstads Ishall renderade tre sköna poäng när Hanhals fick bita i gräset. Matchresultatet 4-2 (1-1, 1-1, 0-2) stod länge och vägde i oavgjort läge men till sist var det Kristianstad som drog det längsta strået.

– Jag är oerhört stolt över grabbarna, säger Hanhals tränare Niclas Högberg, vi är hårt brandskattade av sjukdom och lade därför upp en lite annorlunda gameplan som vi håller oss till på ett bra sätt. När vi gör en så pass god insats är det lite surt att det var Kristianstad som tog poängen idag.

– Vi saknar rejält med folk och hoppas att vi ska få tillbaka lite folk. Vi vet att det vänder. Killarna gör en väldigt bra insats idag.

Även KIKs tränare Mikael Gath var också nöjd med insatsen:

– Jag tycker vi gör det rätt bra, säger han, inför matchen hade vi nog inte förväntat oss att vi skulle ha så pass mycket puck idag. Hanhals är nog det lag i serien som spelar ungefär som oss och när vi möts brukar det vara väldigt jämnt där vi byter chanser med varandra.

Skottstatistiken för dagen var slående. 39-13. Och visst var det Kristianstad som höll i merparten av spelet utan att Hanhals för den delen lade sig platt.

– Det var lite ineffektivt, menar Gath, vi borde kanske stängt den här matchen efter två perioder. Grabbarna sliter och att vi nu saknar så många spelare känns nästan inte som ett stort problem. Vi har liksom vant oss på nå’t sätt.

I det täta matchandet väntar nu söndagens kommande bortamatch mot Vimmerby. Även de hade på fredagen en tuff hemmamatch. Den slutade dock med uddamålsförlust.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se/Game/Events/433939