Calle Clang är klar för KIK
Truppen2020-04-17
Calle Clang, som är en av landets största målvaktstalanger, lånas ut från Rögle till KIK över hela säsongen.

Calle Clang, som är fostrad i Olofström men som varit en del av Rögles juniorverksamhet sen 17/18, gör nu sin första riktiga seniorsäsong genom att lånas ut från Rögle till KIK över hela säsongen.

Calle är en omtalad målvaktstalang som representerat U16-, U17- och U18-landslaget under åren och som rankas högt inför NHL-draften bland de europeiska målvakterna.

Rögles målvaktstränare, Magnus Wennström, kommenterar Calles flytt:

– Calle är en av landets största talanger och vi tycker att KIK kommer att vara en hög och bra nivå för honom att komma in i seniorhockeyn.

– Calle som målvakt älskar att tävla och vill hela tiden utvecklas. Han är en explosivt agerande målvakt som läser spelet bra. Vi i Rögle är tacksamma för att vi kan ha detta samarbete med KIK.

Calle själv säger såhär:

Vad gjorde att det blev Kristianstad och vad vet du om klubben sedan tidigare?

–Jag valde Kristianstad för att det känns som en bra miljö att utvecklas i och jag fick en väldigt fin känsla av föreningen när jag var där förra försäsongen och spelade en match. Det jag vet om Kristianstad är att de gjorde sin första säsong i allsvenskan förra året annars är det inte så mycket!

Hur skulle du beskriva dig som spelare och vad tror du att du kommer bidra med?

– Skulle beskriva mig som en en målvakt med bra händer och fötter och ett bra spelsinne. Jag vill hjälpa laget vinna många matcher i höst och kommer bidra med ett bra målvaktsspel och härlig energi till gruppen!

Vad har du som målsättning med säsongen?

– För egen del är det att få testa vingarna i seniorhockeyn och få hjälpa Kristianstad att etablera sig i allsvenskan!

KIK:s huvudtränare Mikael Gath:

– Vi är mycket nöjda med att få in Calle till oss, det är en talangfull målvakt som trots sin unga ålder redan gjort två säsonger i J20-superelit och abonnerat på en plats i de olika landslagen. Jag är övertygad om att detta kommer bli bra för alla tre parter som är inblandade. Vi är tacksamma för det proffsiga och bra samarbetet vi har med Rögle!

Christian Falk, elitansvarig, stämmer in och kommenterar även Calles målvaktspartner:

– Vi är väldigt glada att få låna in av landets mest talangfulla målvakter och dessutom visar detta återigen vilket utmärkt samarbete vi har med Rögle. Calle är ingen ny bekantskap för oss utan stod redan i vår träningsmatch mot Tingsryd förra året. Vi är på jakt efter en målvakt till och räknar med att presentera det innan sommaren.

Vi hälsar Calle Clang varmt välkommen till KIK!

Redaktionen