Ny center klar för KIK: Meriter från SHL och juniorlandslaget

3 april 2020 12:44

KIK har gjort klart med en ny center från Djurgården


Nu står det klart att Adam Falk ansluter till KIK säsongen 20/21.

Adam Falk, som är son till Djurgårdslegendaren Nichlas Falk, gjorde 4 matcher i SHL säsongen 19/20 och även 3 matcher för juniorlandslaget. Utöver det har han producerat bra med poäng för Djurgårdens J-20 i Superelit.

Såhär säger huvudtränare Mikael Gath om värvningen:

– Adam är en talangfull center som har sina styrkor i spelförståelsen både gällande att vara rätt i banan och med sitt passningsspel. Adam har redan fått känna på SHL-spel med Djurgården men vi är säkra på att han är redo att ta klivet in i seniorhockeyn på allvar nu. Det är ett bevis på att vi i Kristianstad med en tydlig plan för spelarna kan fortsätta knyta till oss unga talanger.

Christian Falk fortsätter med att betona arbetssättet KIK jobbar på:

– Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss ännu en ung talang och det är exakt så vi vill arbeta. Ta in unga lovande spelare och utveckla dem så att de tar nästa steg i karriären. I år kommer truppbygget att ta extra tid p.g.a Corona men vi märker att det finns ett stort intresse att spela i KIK och det ska vi alla vara stolta över.

Adam Falk ser sig som en stark tvåvägscenter:

– Jag är en tvåvägscenter som gillar att fördela spelet på mina forwards och sätta dem i bra lägen. Jag gillar att spela i alla zoner men mina största styrkor är passningsspelet och mitt spelsinne.

Vad gjorde att det blev Kristianstad?

– Jag valde Kristianstad för att Gath gjorde ett väldigt starkt intryck både på mig och min agent, att dem tror på mig och att jag kommer kunna bidra mycket till vårt spel i vinter. Det jag vet om Kristianstad är att dem gjorde sin första säsong i hockeyallsvenskan förra året. Annars vet jag inte så mycket men får se till att lära mig mer!

Vad kommer du sakna med Stockholm?

– Det jag kommer sakna med Stockholm är framförallt min familj och mina kompisar, men det får jag skaffa nya! Tunnelbanan kanske... haha.

Vi hälsar Adam Falk varmt välkommen till Kristianstads IK!

Corona kommer påverka tiden det tar att få klart truppen i år, men vi släpper nyheter så fort vi kan!