Seger mot Karlskrona!

4 september 2020 21:10

Kevin Wennström sköt hattrick och Mattias Pettersson höll nollan när Karlskrona besegrades med 4-0.


Kristianstad - Karlskrona 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

Under fredagskvällen var det dags för träningsmatch i Kristianstad ishall. För motståndet stod Karlskrona HK, som gjorde sin första träningsmatch. Matchen var skapligt jämn i fem mot fem-spelet, men i Special teams överglänste hemmalaget gästerna och sköt tre mål i numerärt överläge och ytterligare ett mål med en man mindre på banan.

Kristianstad tog ledningen i Power play efter 5.36, när Dennis Svensson hittade in till Lucas Edmonds som sköt i stolpen, och där Kevin Wennström kan slå in pucken i tom bur. Efter 8.01 var det dags igen, när Dennis Svensson serverade Wennström till en ny fullträff i Power play. Gästernas Alexis Binner är nära att ordna en reducering efter cirka 13 minuter, men Mattias Pettersson i målet håller tätt. Acke Ringström serverar Herman Hansson med en läcker passning, men rivs ner av tidigare KIK-bekante Christoffer Rasch. Herman lyckas dock droppa pucken till Oscar Öhman som kan skjuta pucken i mål, där redan ett antal spelare inklusive målvakten Marcus Hellgren befinner sig. 3-0 i numerärt underläge efter 14.30.

En ganska jämn andra period tar vid, där gästerna är med lika bra som hemmalaget. Såväl Lucas Edmonds och Dennis Svensson sliter sig fria, men lyckas inte överlista Hellgren i målet. Skotten 9-7 i den andra perioden.

I den tredje perioden spelar lagen varsitt Power play, utan att något mål kommer. Max Wahlgren blir nerdragen efter 10.18 och tilldöms straffslag. Det går långsamt och och Hellgren kan täppa till och rädda avslutet. Efter 13.48 ringer det igen när Kevin Wennström skjuter sitt tredje mål för kvällen till hattrick, snyggt serverad av Lucas Edmonds och Dennis Svensson. Gästerna kan mot slutet av matchen etablera bra tryck i ett Power play, men närmare än Christoffer Rasch rungande stolpskott kommer man inte utan Kristianstad och Mattias Pettersson håller nollan.

Matchfakta:
1-0 (5.36) Kevin Wennström (Lucas Edmonds, Dennis Svensson) PP1
2-0 (8.01) Kevin Wennström (Kalle Miketinac, Dennis Svensson) PP1
3-0 (14.30) Oscar Öhman (Herman Hansson) SH1
4-0 (53.48) Kevin Wennström (Lucas Edmonds, Dennis Svensson) PP1