Joel Gistedt blir kvar i klubben

30 juli 2020 12:24

Men nu som målvakts-/videocoach och ansvarig för hockeygymnasiet


Efter att ha varit en av huvudnycklarna i KIKs lagbyggen (och en favorit bland fansen) de senaste fyra säsongerna var Joel Gistedt tvungen att avbryta föregående säsong p.g.a ett utslitet knä.

Joel kom till KIK säsongen 16/17 efter att ha gjort ett gäng säsonger i hockeyallsvenskan och SHL. Totalt blev det 148 matcher för klubben med en av seriens bästa målvaktsinsatser år efter år.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Joel som målvakts/videocoach samt som ansvarig för vårt hockeygymnasium. Joel har betytt mycket för klubben under de fyra åren han har spelat här och alltid varit enormt professionell. När vi nu får in honom som ledare får vi en driven person som vill utveckla både sig själv och klubben. Med honom som tränare för klubbens alla målvakter tar vi ännu ett steg för att utveckla vår ungdomssida ännu mer. Vi har nu en bredd som vi inte haft innan, säger KIK:s elitansvarige Christian Falk

En pratstund med Joel

Efter fyra fantastiska år som spelare i klubben väljer du att stanna kvar fast nu som ledare. Vad gjorde att du stannade kvar?

– Framför allt att jag trivs väldigt bra här och klubben har tagit hand om mig väldigt väl under min aktiva karriär så när jag ställde frågan och klubben villa ha mig kvar så var det ett enkelt beslut att stanna kvar här.

Hur skulle du summera tiden som spelare i Kristianstad?

— Fyra extremt roliga år med fantastiska lagspelare och ledare, väldigt mycket speltid och det fantastiska minnet att få gå upp som jag aldrig kommer glömma. Tråkigt att behöva sluta som jag gjorde men det var min lott det bara.

Vad känner du att du kommer bidra med som målvaktstränare och videocoach?

– Förhoppningsvis med lite rutin av att spela på dom flesta nivåerna och vilka rätt och fel jag gjort i karriären. Alltid älskat just målvaktnörderiet i hockey med allt vad det innebär. Ska bli väldigt kul att få vara med och jobba med Klang och Matte och försöka stötta, driva och vara lyhörd i deras utveckling för att dom ska kunna bli så bra som dom kan. Videobiten håller jag på att lära mig för fullt och där blir det mer att hjälpa Gath och GP och spelarna överlag med detaljer som man kanske ser tydligare på just video.

Vad tror du om årets trupp och säsong?

– Truppen tycker jag ser spännande ut med en bra blandning på åldrar och rutin. Målvaktsduon tycker jag känns väldigt stark.

Vi önskar Joel stort lycka till i sin nya roll!