Kevin Wennström klar för permanent övergång

1 augusti 2020 13:27
Truppen

20-åringen som var på lån från Rögle förra säsongen är alltså nu klar som permanent KIK-spelare.


Kevin Wennström gjorde 29 matcher för Rögle och 20 matcher för KIK säsongen 19/20. Nu står det klart att han blir KIK-spelare på heltid.

Under karriären har Kevin, trots sin ringa ålder, hunnit med 52 matcher i SHL och 24 matcher i HA.

– Kevin är en välutbildad center som visade upp ett uppoffrande spel för Kristianstad förra året. Han har trots att det blir hans första år som senior hunnit med spel i både SHL och Hockeyallsvenskan. Vi är övertygade om att Kevin är redo att ta en stor roll hos oss, säger KIK:s elitansvarige Christian Falk.

Kevin svarar

Du var utlånad till klubben under delar av förra säsongen. Nu blir du KIK-spelare på riktigt, varför gjorde du det valet?

– Den största anledningen är väl egentligen att jag vill ha en större roll än vad jag hade i Rögle. Jag tyckte jag fick det när jag var utlånad hit förra säsongen, och trivdes väldigt bra med det. I och med att jag fortfarande är ung så tror jag det är viktigt att få mycket istid i seniorhockeyn för att utvecklas.

– En annan anledning är att jag trivs väldigt bra i laget, jag gillar staden och älskar att spela här när det är mycket folk och bra tryck på läktaren.

Hur summerar du förra säsongen?

– Förra säsongen var väl lite upp och ner. Jag tycker att från och med efter jul så hittade jag mitt spel till 100%.

Vad vill du utveckla i år?

– Det jag vill utveckla detta året är väl att vänja mig mer vid senior hockey, för det är rätt stor skillnad om man jämför mer juniorhockey. Sen har jag jobbat mycket med snabbhet denna sommaren så jag hoppas man får se lite utveckling på den fronten i vinter.

Hur kommer det gå på testerna idag?

– Haha, har faktiskt ingen aning om vilka tester vi ska göra så svårt och svara på det nu. Hör av dig efter testerna så ska du få ett bra svar.

Vi hälsar Kevin varmt välkommen som permanent KIK-spelare och önskar honom lycka till på dagens tester! :)