Idag kom förlusten

19 november 2021 20:28

Efter 10 raka matcher med poäng kom idag förlusten efter en riktigt dålig 1:a period. Även om man jobbade sig in i matchen igen blev uppförsbacken för brant.


Första perioden ska vi nog glömma fortast möjligt. Ingenting, absolut ingenting funkade. Aggresiviteten, skridskoåkningen, forecheckingen och den stabila defensiven var som bortblåst. Södertällje var klart bättre i första och tog också ledningen helt rättvist. efter 1:46 tog Södertälje ledningen genom Felix Olsson och det kom efter en bra start. Södertälje fortsatta att sätta press men mitt i den stack vi upp i ett av få anfall och Theo Nordlund får pucken på blå och lägger den på mål där Dennis Svensson står framför mål och styr in den. Tid 5:27. Södertälje tar dock över matchen igen och gör både 2-1, 3-1 och 4-1 innan perioden är slut.Skott 19-4.

Andra perioden börjar med att vi byter målvakt. Lindbom ut och Dichow in. Perioden startar åter med ny Södertäljepress. Sakta men säkert arbetar vi oss in i matchen och tar över mer och mer och trots ett antal heta chanser vill inte pucken in. Händer inte så mycket i perioden utan det är fortsatt 4-1 ledning till SSK. Skott 5-9.

Tredje börjar med lite utvisningar men utan något resultat. 4:02 in i perioden utökar SSK sin ledning till 5-1 när William Haag gör mål. Tungt! Lite hopp tändes dock när Malte Sjögren trycker in 5-2 efter 5:17. När sedan Olhaver gör 5-3 och Cheek trycker in 5-4 så tändes det ett litet hopp men bara minuten senare gör SSK 6-4 och hoppet grusades igen. Timout KIK och man tar ut målvakten för att spela 6-5 men tyvärr utan resultat. Istället avgörs matchen när SSK gör 7-4 i tom bur. Skott 11-13.

Bortser vi från den urusla 1:a perioden så gör vi en helt okej match. 2:a och 3:e perioden slutade 3-3 så visst ryckte vi upp oss. Ju fler segrar desto närmare kommer man en förlust och idag slog den till med buller och bång. Jaja, sådant händer och det är bara att kravla sig upp på hästen igen och trava vidare!