Förlust mot Modo

1 oktober 2021 19:42

Tyvärr inga poäng under Norrlands turnén.


Norrlandsturnén inbringade tyvärr inga poäng. I dagens match kommer vi inte upp i det fina spel från föregående matcher och Modo plockar alla tre poängen.

Första perioden bjöd på ett böljande spel och vi lyckades inte få samma tryck i anfallszon i denna matchen. Annars började det bra när 92 Dennis Svensson trycker in 1-0 efter 3:46 efter en fin passning av 13 Cheek. Tyvärr varade inte glädjen så länge då Modo kvitterar knappa minuten senare. Chanserna fortsätter att avlösa varandra men det är Modo som står för målen och de gör 2-1 genom 29 Aagard och 3-1 av 28 ´Jacobsson med bara en minuts mellanrum. Ett powerplay i slutet av perioden tände ett nytt hopp då 17 Kristoff Kontos sprätte in pucken efter en fin passning av 19 Krupic och perioden slutade 3-2. Skott 13-9

Andra perioden startar som den första slutade med jämnt spel och där båda lagen byter chanser. Dock hann det inte gå merän 2:46 in i perioden förrän 17 Woods ökar på ledningen till 4-2 för Modo. Våra krigare ger sig dock inte och knappa tre min senare avlossar 47 Molldén bössan och pucken glider in bakom Wallin i Modokassen. reducering till 4-3 där 45 Olhaver o 19 Krupic står för assisten. Efter målet tar vi över mer och mer av spelet och de sista 5 minutrarna har vi bra tryck på Modo utan att få till en kvittering. Perioden slutar 1-1. Skott 7-12

När tredje perioden började hade man viss förhoppning att det fina spelet från tidigare matcher skulle infinna sig men det blev tyvärr tvärtom. Modo tog tag i taktpinnen och bet sig kvar i anfallszon och vi hade rysligt svårt att ta oss ur det. Modo hade ordentlig press och vi kan tacka Dichow för att inte siffrorna rann iväg. Efter 13:17 tog Gath timeout och förhoppningen var väl att killarna skulle höja sig någon nivå men spelet blev inte märkbart bättre. När klockan stod på 17:42 tog KIK ut målvakten men vi lyckas inte få till något riktigt tryck. Istället får Modo ut pucken och 19 Karlsson slår in 5-3. Efterföljande tekning blev stökig då 77 Herman Hansson får en klubba i ansiktet och det blir en massa gruff. Utvisningar väntar och det blir powerplay för oss. Tyvärr får vi inte heller till powerplay utan matchen slutar 5-3 till Modo. Skott 17-8 och totalt 37-29.

Tyvärr får vi inte igång det fina spel från tidigare matcher. Skridskoåkningen höll inte samma höga klass och stundtals var det rörigt i försvarsspelet. Nu blickar vi framåt mot nästa vecka då Björklöven och Modo kommer till Kristianstad och då ska vi förhoppningsvis plocka lite poäng.