Vinst igen!

22 oktober 2021 21:27

KIK vinner kvällens match mot Västerås med 3-1.


Alla var beredda på en jämn match mot Västerås men i den första perioden var det bara ett lag på isen! KIK spelade stundtals ut Västerås och efter 15:20 kom målet som länge hängt i luften. Skladnichenko kom in från högerkanten drog ett handledslott i målvaktens bortre stolpe och därmed stod det 1-0. Helt välförtjänt! Spänningen steg dock mot slutet då vi först fick Trevor Cheek utvisad för en tripping och 1.18 senare även Erik Flood för hakning. Killarna kämpade frenetiskt och lyckades reda ut stormen. Perioden slutade 1-0 och skotten blev 13-8 till KIK.

När andra perioden startade förväntade sig nog många att KIK skulle fortsätta trampa gasen i botten men ack nej. Man gick ner sig lite samtidigt som Västerås tog sig i kragen och perioden blev betydligt jämnare. Det blev ändå KIK som ökade på ledningen 8:45 in i perioden då Malte Sjögren höll sig framme på en retur och satte 2-0 målet. Matchen fortsatte i ungefär samma stil och det var mer ett ställningskrig än organiserat spel. Dock kändes ledning rätt stabil ända fram till 16:04 då Västerås reducerar till 2-1 genom Logan Roe. Resten av perioden blev hafsig med chanser åt båda håll. När perioden var slut stod det 2-1 till KIK och skotten blev 8-7.

Tredje perioden startade som andra slutade men Västerås tog över lite och såg lite starkare ut och stundtals var vi lite tillbaka pressade. Efter 9:52 drabbas Västerås av en utvisning och efter 1,14 av den så styr Gustav Olhaver in pucken på Molldéns skott. 3-1 på tavlan och lite andrum kanske. Västerås fortsatte att försöka skapa chanser men lyckades inte få hål på Dichow, som gjorde en riktigt bra match. Trots att Västerås tog ut målvakten i slutet så blev det inte fler mål och matchen slutade således 3-1 till KIK. Skott i tredje var 8-13.

Detta var andra vinsten i rad för killarna som dock inte hinner fira för länge. Redan på söndag är det match igen och då borta mot AIK. Matchen startar redan 13:00 och sänds som vanligt på C More. Nästa hemmamatch är på onsdag 27/10 då AIK kommer på besök till oss. Vi önskar er en riktigt trevlig helg!