SHL-målvakt ansluter till KIK

7 februari 2020 11:48

Christian Engstrand blev idag klar för Kristianstad IK.


Målvakt Engstrand har väldigt fina meriter och har de tre senaste säsongerna representerat Mora i SHL och Allsvenskan. 31 åringen ansluter till laget på söndag. Engstrand kommer att vara dubbelregistrerad för både oss och för vår samarbetsklubb Rögle.

Vi har under en tid sökt en målvakt då vi enbart haft Antti (Robin och Joel skadade). Det är med stor glädje och lättnad vi kan presentera ett så pass meriterat nyförvärv och det är skönt att Antti kan få lite avlastning. Vi ska också nämna att vårt fina samarbete med Rögle har underlättat den här affären, säger elitansvarig Christian Falk.

Engstrand om klubbvalet:

Jag valde Kristianstad IK för att klubben la fram en bra helhetslösning samtidigt som jag är väldigt spelsugen och ser framemot utmaningen att komma in och hjälpa till i slutskedet av säsongen. Under den här säsongen har jag tränat med diverse lag runt omkring i Sverige och nu den senaste tiden har jag tränat med Linköpings juniorer, säger Engstrand.

Min spelstil bygger mycket på att läsa spelet och stå upp så mycket som möjligt. Jag gillar att försöka underlätta för utespelarna så mycket som det går genom att vara ute och spela pucken när tillfälle ges, säger Engstrand.

Gath om vår nya målvakt:

I Christian får vi en meriterad målvakt som har varit med och spelat viktiga matcher. I dessa matcher har han oftast presterat som bäst. Vi ser framemot att få en sund konkurrenssituation på målvaktssidan och känner oss nöjda med den inför slutspurten av serien, säger sportchef/tränare Gath.

Missa inte nästa hemmamatch mot Mora nu på onsdag den 12/2, som just är Christians gamla klubb!