Rikard Olsén ansluter till KIK

29 juli 2020 06:00

Rikard Olsén blir en del av KIKs backbesättning.


Rikard Olsén, som spenderat sina fyra senaste säsonger i seriekonkurrenten Vita Hästen, ansluter till KIKs backbesättning.

Såhär säger Mikael Gath om värvningen:

– Rikard är en högerfattad rörlig back som är bra på att sätta igång spelet snabbt. Vi tror att det finns en uppsida i det offensiva spelet och värderar hans rutin med fyra säsonger i hockeyallsvenskan högt.

Fyra frågor till Rikard

Välkommen till KIK! Vi börjar med den obligatoriska frågan: Varför blev det KIK?

– Tack så mycket. Jag hade ett bra snack med Gath om hur han vill spela hockey och även hur han ser på mig som spelare. Snackade lite med spelare som spelat i KIK tidigare och då kändes det som ett bra ställe för mig att komma till.

Hur skulle du beskriva dig som back och vilka är dina styrkor?

– Skulle beskriva mig som en tvåvägsspelare som utvecklat den defensiva sidan senaste åren men har betydligt mycket mer att få ut framåt också. Mina styrkor skulle jag säga är min skridskoåkning och speluppfattning.

Vad vet du om Kristianstad som stad och lag?

– Inte så mycket mer än att det verkar va en fin stad och att det alltid är jäkligt jobbigt att spela som bortalag i Kristianstad då det brukar vara ett jäkla tryck på läktaren.

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Jag tror vi har ett roligt år framför oss, det kommer krävas ett rejält arbete från oss alla, då finns alla möjligheter att spela roliga matcher fram på våren.

Vi hälsar Rikard varmt välkommen till klubben och Kristianstad!