KIKs assisterande tränare är klar

25 juli 2020 06:00
Ledning

Gunnar Persson, senast i Leksand, blir Gaths kompanjon i båset.


Gunnar Persson är en välkänd profil i hockeysverige med sina 30 år i tränarrollen. Under åren har han bl.a hunnit med att vara huvudtränare för Linköping, Brynäs och Rögle. Senast kommer han från en assisterande tränarroll i Leksand.

KIKs elitansvarige Christian Falk om rekryteringen:

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss en sådan erfaren och erkänt skicklig tränare som GP till klubben. Han passar perfekt in på vår kravprofil och det känns väldigt bra att han är van att arbeta med yngre spelare.

– I Gath och GP får vi allsvenskans bästa tränarpar som dessutom arbetat tillsammans i Rögle. De kompletterar varandra bra med exempelvis Gaths temperament och Gunnars lugn.

– Gunnar kommer även att arbeta en del med vårt hockeygymnasium och våra ungdomar. Vår ambition är att ta steg inom hela klubben och då känns det bra att kunna få in sådan gedigen erfarenhet även till ungdomssidan.

Mikael Gath lägger till:

– Gunnar är en tränare som ser varje individ och är duktig på att jobba med spelarna individuellt. Vi har jobbat tillsammans tidigare och jag tycker vi kompletterar varandra bra genom att Gunnar alltid är nyfiken och kommer med kreativa lösningar.

Gunnar själv om sitt nya uppdrag

Hjärtligt välkommen till Kristianstad! Vad var det som gjorde att du valde KIK?

– Tack! Det är ett spännande ungt lag, en klubb med stort driv och dessutom ska det bli kul och inspirerande att få jobba med Gath igen.

Du har en gedigen erfarenhet och haft en enastående tränarkarriär, hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

– Jag är lugn, engagerad och pålitlig för min arbetsgivare och medarbetare!

Du har jobbat med Gath innan, vad är det som gör att ni arbetar bra ihop?

– Jag tror för att bli framgångsrik och vinna något, eller gå upp en division så måste du vara prestigelös och ha ett bra samarbete. Jag har alltid gillat Micke Gath som person, han var att lita på som spelare och tränarkollega. Micke är prestigelös och lätt att samarbeta med, jag gillade vårat jobb ihop när vi var ass.tränare och var med att ta klivet upp med Rögle till SHL.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Målsättningen för mig är att hjälpa våra spelare att ta nästa kliv! Sen tror jag på laget och gör vi rätt saker ihop, så kommer vi att spela länge denna säsong.

Vi hälsar Gunnar varmt välkommen till KIK!