Frågor och svar om Säsongskort

19 oktober 2020 09:01

Övergripande information om säsongskort med anledning av restriktionerna för offentliga sammankomster.


Övergripande information:

När släpps säsongskorten till allmän försäljning?

När direktiven från regeringen om allmänna tillställningar ändras och möjlighet ges.

Kommer matcherna att spelas inför publik?

Det kan vi tyvärr inte svara på i dag. Kristianstad IK förhåller sig till övriga samhället och de direktiv som regeringen och Folkhälsomyndigheten utfärdar. I dagsläget har vi tillåtelse att släppa in 50 åskådare på våra läktare.

Vilka 50 personer släpper ni in på matcherna under nuvarande restriktioner?

Vi fördelar platserna på de som redan köpt säsongskort på rullande schema vilket innebär att dom som varit på match får vänta tills övriga som köpt säsongkort har fått komma på match innan det blir deras tur igen.

När kommer ni ge besked om det?

Precis som ovan så kan varken Kristianstad IK, Hockeyallsvenskan eller svenska ishockeyförbundet svara på det i dag. Det beslutas av regeringen på direktiv av Folkhälsomyndigheten. Vi kommer informera brett i samtliga våra kanaler när det finns ett besked.

Kommer jag att få mina pengar tillbaka om jag köper säsongskort nu och det blir inställda matcher?

I den tuffa ekonomiska situation vi befinner oss och med den ovissa framtiden så kan vi inte i dagsläget lova full återbetalning. När vi med facit i hand ser hur många matcher som vi inte kunnat erbjuda er plats så kommer vi kompensera er detta på något sätt.

Jag vill stötta föreningen i mitt hjärta med summan för mitt säsongskort oavsett om det blir spel inför publik eller inte. Hur gör jag?

Tack för att du tänker så, det betyder oerhört mycket för föreningen! När du redan betalt för ditt säsongskort eller väljer att trots rådande situation förlänga ditt säsongskort så kontaktar du vänligen vårt kansli och meddelar detta eller så låter du helt enkelt allt bara vara. Vi är tacksamma för ditt stöd och du kommer bli en av våra nyckelspelare som vi kommer att bjuda på något schysst tillbaka till som du kan läsa om under nästa fråga.

Vad får jag i gengäld för att avstå pengarna tillbaka?

Först och främst så ger du Kristianstad IK fortsatta möjligheter att överleva konsekvenserna av covid-19 och kunna fortsätta bedriva elitverksamheten i Hockeyallsvenskan, samt fortsätta vår breda satsning på vår junior- och ungdomssida. Intäkterna från säsongskorten är en av föreningens viktigaste och största inkomstkällor. Det här alternativet är för dig som känner att Kristianstad IKs verksamhet tillför en extra dimension i ditt liv och därigenom gärna investerar i att säkerställa att den delen av livet kan fortsätta existera även framåt.

Som ett varmt tack för stödet kommer vi bjuda alla säsongskortsinnehavare på kompensation på framtida säsongskort och träningsmatcher i någon form samt få exklusiva erbjudanden. Mer om det berättar vi när vi vet omfattningen av den situation vi befinner oss i.

När informeras vi om utlovad kompensation?

När vi vet exakt hur många matcher som spelas utan publik inleds processen att hitta upplägg för kompensation. Utifrån detta, varför ska jag förlänga mitt säsongskort nu och inte vänta till när vi kanske vet mer om läget för publika evenemang? Vi förstår att det finns en stor osäkerhet kring frågorna ovan. Väljer du att förlänga ditt säsongskort försäkrar du dig att kunna ha samma plats som förra säsongen. När regeringen ändrar antalet åskådare på offentliga tillställningar kommer vi släppa eventuella lediga platser till allmän försäljning och du riskerar då att bli av med dina platser.

Väljer du att förlänga ditt säsongskort redan nu hjälper du framför allt din förening ekonomiskt med osäkerheten för den enskilda säsongen 20/21. En stark säsongskortslojalitet är ett viktigt ekonomiskt fundament för att kunna bedriva Kristianstad IKs verksamhet.

Gäller säsongskorten för ev. kval- och slutspel?

Egentligen inte men i rådande situation så JA, eftersom ni redan nu gått miste om flertal matcher så ser vi det som en självklarhet att kompensera er med att säsongskorten även gäller för dessa eventuella matcher.

Teknisk information

Hur gör jag för att förlänga mitt säsongskort? Kontakta vårt kansli på 044-12 73 32.

När måste jag senast förlänga mitt säsongskort för att vara garanterad ”min” plats?

Eftersom vi inte vet när regeringen ändrar på publikrestriktionerna så kan vi inte säga när sista dag är. Så om du önskar förlänga ditt säsongskort och bli garanterad ”min” plats så bör du kontakta kansliet ganska omgående.

Hur betalar jag mitt säsongskort? Kan jag dela upp betalningen av mitt säsongskort?

All information får du när du kontaktar vårt kansli.

Är mitt säsongskort personligt?

Kortet är en värdehandling och ska hanteras därefter. Dock kan du givetvis överlåta kortet till annan person.

När och hur får jag mitt säsongskort?

Du kommer att få ditt säsongskort direkt när vi vet att vi kan släppa in fler åskådare. Beroende på hur regeringens restriktioner ser ut så kan vi inte garantera att du får sitta på ”min” ordinarie plats utan det kan bli på anvisade platser. Men du tappar inte ”min” ordinarie plats när det återgår till normalläge.

Jag har en fråga som inte står med här?

Kontakta oss via [email protected] med din fråga. Du kan också ringa oss på 044-12 73 32