Nu får det vara nog!!!

14 februari 2022 20:50


Nu får det vara nog!

Kristianstad IK har under denna säsong haft ett antal incidenter i samband med hemmamatcher och även bortamatcher där supportrar från KIK har kraftigt överträtt de gällande regler som finns inom RF (Riksidrottsförbundet) och Svenska Ishockeyförbundets regler och förordningar.

Bland de incidenter som förekommit kan nämnas kränkande hejaramsor mot enskilda personer, plakat med nedsättande text mot en enskild person och otrevliga och kränkande kommentarer om personer och styrelsen för KIK på sociala medier.

Utöver detta har det varit skadegörelse i samband med en borta match mot HV71 där ett skyddsnät dragits sönder och under denna match bröt ett par personer mot pandemireglerna när de under rådande pandemi spottade ner på personer i en av HV71s restauranger. I samband med bortamatchen mot Troja Ljungby så uttryckte sig delar av de tillresta KIK supportrarna med kränkande hejaramsor. Dessutom så hade någon eller några personer stulit en trumma och trumpinnar från en ung kille som brukar spela trumma i Trojas klack. I övrigt har det förekommit stök och bråk efter vissa matcher, framför allt på vissa bortamatcher vilket har medfört att polisen tvingats föra bort personer från arenaområdet.

Från KIK:s sida så tar vi helt avstånd från detta beteende och dessa personer verkar inte fatta hur mycket deras uppträdande skadar Kristianstad IK:s varumärke.

Det som hänt tidigare under säsongen har renderat i avstängningar av supportrar som fått tillträdesförbud till våra matcher. Efter Troja matchen förväntas vi kunna identifiera ett antal till supportrar som kan vänta sig längre avstängningar. Vi inom Kristianstad IK står enade emot den lilla klicken av så kallade supportrar som har haft/har ett beteende som bara förstör för Kristianstad IK och även våra motståndare under hemmamatcher och bortamatcher. Styrelsen, personal, tränare, spelare, ungdomstränare, ungdomsspelare, sponsorer och vår härliga vanliga publik är trötta på att en mindre grupp ska smutsa ner Kristianstad IK:s varumärke och rykte gång efter annan.

Nu får det vara nog! Styrelsen Kristianstad IK